Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a vizet fokozatosan. Keményebb állagú tészta legyen, és jól kidolgozzuk. 1-órát kelesztjük. Mikor megkelt, deszkára öntjük, (a deszkát nem lisztezzük be) enyhén összegyúrjuk és 2-3 centi (2 ujjnyi) vastagra kinyújtjuk. A tetejét berácsozzuk éles késsel. Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Egy kicsit a kezünkkel gömböjítük a kiszúrt pogácsát, hogy magasabb legyen a pogácsa oldala. Száraz tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 250 fokon sütjük, kb 30 -perc míg barna nem lesz a pogácsa alja. Kb. 48-50 pogácsát kapunk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Melegen finom, hidegen meg nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
nemarika
2016.08.14 11:19
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tészta felvesz, anyagokat összekeverjük, vizet fokozatosan, tetejét berácsozzuk, kezünkkel gömböjítük, kiszúrt pogácsát, pogácsa oldala, pogácsa alja, napraforgómag, összekeverjük, előmelegített, összegyúrjuk, berácsozzuk, kidolgozzuk, mokkáskanál, szaggatóval, fokozatosan, kelesztjük, hozzáadjuk, lisztezzük, barnaliszt, gömböjítük, kinyújtjuk, anyagokat, szezámmag, Keményebb, teáskanál, kiszúrjuk, kezünkkel, amennyit, pogácsát, magasabb, pogácsát, maradhat, fehér liszt, teljes kiőrlésű barnaliszt, kocka margarin, élesztő, teáskanál cukor, evőkanál, evőkanál lenmag őrölve, evőkanál szezámmag őrölve,
|
|
|
|
|