Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az almát meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk. Felöntjük a borral és 1l vízzel. Megízesítjük a cukorral, sóval, a citromlével és a fűszerekkel. Puhára főzzük az almát. A keményítőt egy kevés hideg vízzel elkeverjük, majd a leveshez öntjük. Besűrítjük a levest.Hidegen és melegen is nagyon finom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Minden háztartásban előfordul, hogy akár egy buli után, akár csak egy borozgatós este után, marad egy kis bor az üveg alján. Kár lenne kiönteni. Használjuk fel őket egy finom ebéd főzésénél alapanyagként.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
haaapci
2012.09.21 17:27
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
almát meghámozzuk, kevés hideg, leveshez öntjük, buli után, borozgatós este, üveg alján, finom ebéd, alapanyagként, csillagánizs, Megízesítjük, háztartásban, fűszerekkel, meghámozzuk, citromlével, keményítőt, Szamorodni, elkeverjük, Használjuk, Fehérboros, Besűrítjük, szegfűszeg, borozgatós, főzésénél, almaleves, Felöntjük, előfordul, keményítő, fehérbor, kockákra, cukorral, kiönteni, leveshez, esetleg, nagyobb alma, cukor, csipet, citrom leve, szegfűszeg, őrölt fahéj, csillagánizs, keményítő,
|
|
|
|
|