Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztához valókat egy nagy tálba tesszük, a hideg margarint darabkákra vágjuk, és úgy adjuk hozzá. A hozzávalókat összemorzsoljuk (jobb morzsolni, mint gyúrni, a tészta jobb, omlósabb lesz.)Egy gyúródeszkán nyújtófával kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd szaggatóval kiszaggatjuk úgy, hogy éppen annyi lyukas legyen, mint alj.Ha diósra szeretnénk készíteni, a felső korongokat megkenjük felvert tojással, majd vágott dióreszelékbe belehempergetjük. Vajazott, lisztezett gyúródeszkára tesszük a linzereket és langyos sütőben megsütjük őket. Ha megsült, és kihűlt, lekvárral összeragasztunk egy aljat és egy tetejét, porcukorral meghintve tálalhatjuk. Általában csak másnapra puhul meg a levegő páratartalmánál fogva. Sokáig eláll.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.03.06 09:27
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tepsik kikenéséheza, tésztához valókat, nagy tálba, hideg margarint, hozzávalókat összemorzsoljuk, tészta jobb, gyúródeszkán nyújtófával, felső korongokat, levegő páratartalmánál, belehempergetjük, összemorzsoljuk, páratartalmánál, összeragasztunk, gyúródeszkára, dióreszelékbe, gyúródeszkán, kiszaggatjuk, hozzávalókat, szaggatóval, porcukorral, kikenéséhez, nyújtófával, tálalhatjuk, darabkákra, lisztezett, szeretnénk, korongokat, linzereket, megsütjük, tésztához, Általában, lekvárral, morzsolni, megszórva, megkenjük, liszt, sütőpor, porcukor, vaníliás cukor, egész tojás,
|
|
|
|
|