Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1 liter vizet felteszünk forrni, 1 kk sóval. Amikor forr, beleöntjük a kukoricadarát, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg sűrű lesz, de nem kemény. A kevergetés fontos, mert odaég, hagyjuk, pihenni, hogy dagadjon. Egy sütőtál alját vékonyan kivajazunk, de még jobb, ha kizsírozzuk. Egy sor puliszkát simítunk az aljára, rámorzsoljuk a túró 1/3-át, majd puliszkaréteg jön ismét, és így folytatjuk, míg tart az alapanyagból. A tetejére túrót szórunk, és betesszük a forró sütőbe addig, míg a tetején a túró megolvad. Közben 1-2 szelet füstölt szalonnából vágott apró kockákból szalonnatepertőt készítünk, ezt lehet a tetejére szórni. Melegen, tejföllel tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ajánlom mindenkinek!
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
niki74
2014.09.10 16:44
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kevergetés fontos, sütőtál alját, tetejére túrót, forró sütőbe, túró megolvad, tetejére szórni, szalonnatepertőt, puliszkaréteg, kukoricadarát, alapanyagból, rámorzsoljuk, kukoricadara, kizsírozzuk, szalonnából, mindenkinek, kevergetés, beleöntjük, folyamatos, kivajazunk, felteszünk, kevergetés, folytatjuk, betesszük, kockákból, készítünk, puliszkát, tejföllel, tetejére, vékonyan, tetejére, dagadjon, megolvad, csipet, csipet bors, kukoricadara, juhtúró,
|
|
|
|
|