Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kis kockákra vágott szalonnát lábasban kisütöm , s a felapritott hagymát üvegesre piritom benne. Az ugyancsak kockára vágott húst rárakom , kevergetem , s fehéredésig piritom . Ha már jó a hús, pirospaprikát rászórom , elkeverem , s felöntöm fél liter vizzel, fűszerezem sóval, borssal, köménnyel, elkezdem főzni .
Amikor már félpuha a hús , kb : 1 óra múlva, hozzáadom a zöldségeket, szeletelt gombát, paprikákat , burgonyát, összekeverem. Ha kell utóizetitem . Lassú tüzön puhára fözöm az egészet .
Most teszem bele az apróra tördelt lebbencs tésztát, s megfözöm azt is .
A végén öntöm hozzá a vörösbort, beleteszem az apritott petrezselyemzöldet is s tálalom .
Nagyon finom , sűrű levest kapok, kenyeret kinálok mellé .
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Elég sok minden kell hozzá, s sokáig kell főzni , hogy puha legyen a hús, de megéri kivárni . Lehet , hogy egy kicsit csípős lesz a paprikától, de mi szertjük az erőset.
Aki nem szereti a marhahúst, lehet sertésből is elkésziteni, igy kevesebbet is kell főzni , hamarabb megpuhul a sertéshús .
Jó étvágyat kívánok hozzá !
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
ibolya58
2015.04.12 15:22
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
felapritott hagymát, ugyancsak kockára, apróra tördelt, végén öntöm, kicsit csípős, fűszerpaprika, pirospaprikát, marhalábszár, összekeverem, fehéredésig, felapritott, gulyásleves, elkésziteni, zöldségeket, utóizetitem, beleteszem, paradicsom, kevesebbet, fűszerezem, paprikákat, kevergetem, paprikától, Matyóföldi, szalonnát, vörösbort, marhahúst, szeletelt, burgonyát, hozzáadom, sertésből, sertéshús, gerzd fokhagyma, vörösbor, lebbencs tészta, burgonya, babér, erdei gomba, paprika, paradicsom, hegyes erős paprika, sárgarépa, gyökér, köménymag, bors, marhalábszár, hagyma, fűszerpaprika, szalonna,
|
|
|
|
|