Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Először a csilis húst készítem el:a hagymát vékonyra vágom,egy serpenyőben az olajon megpárolom, hozzá adom a darált húst, erős lángon fehéredésig sütöm, majd rá teszem a paradicsomot és a csilipaprikát,, sózom borsozom és kb. 20 percig takarék lángon, gyöngyözve főzöm.Ezután a konzervbabot átöblítem ,hozzá adom és 5-8 percig össze főzöm őket.
A végén megszórom frissen reszelt parmezánnal és tejföllel kínálom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nálam ezt az ételt főleg a felnőttek szeretik a csípőssége miatt.
Ha valakinek ez így "tömény" puha kenyeret is adhatunk mellé.
|
|
|
|
2 komment
|
8 ember kedveli
|
pola62
2011.12.17 09:28
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
pola62 |
2011.12.18. 14:25 (#2) |
|
 |
Na! a kukorica, valóban kimaradt, de a római kömény szerintem megváltoztatná az ízét, persze nem rossz. |
|
dudaas |
2011.12.18. 11:03 (#1) |
|
 |
A babhoz nem árt kukoricát is rakni, (és egy kis kurkuma vagy római kömény még pikánsabbá teszi, bár ez így már nagyon egyéni, tudom). |
| |
|
|
|
csilis húst, hagymát vékonyra, olajon megpárolom, darált húst, konzervbabot átöblítem, végén megszórom, ételt főleg, felnőttek szeretik, csípőssége miatt, fehérbabkonzerv, csilipaprikát, konzervbabot, csilipaprika, paradicsomot, fehéredésig, parmezánnal, serpenyőben, vöröshagyma, gyöngyözve, megpárolom, csípőssége, egytálétel, paradicsom, átöblítem, valakinek, felnőttek, tejföllel, megszórom, parmezán, készítem, szeretik, borsozom, vékonyra, kenyeret, evőkanál, 1fej vöröshagyma, evőkanál olaj, paradicsom lehet konzerv, friss piros csilipaprika, darált, teás kanál oreganó, durvára tört bors, doboz fehérbabkonzerv, 5dkg reszelt parmezán,
|
|
|
|
|