Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A zeller leveleit lecsipkedjük, félretesszük.A répát, a zellergumót, a krumplit megpucoljuk, megmossuk.Egy kanál olajon az összeaprított hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, 2 feldarabolt répát, a zellerszárakat, egy krumplit feldarabolva és a fűszereket. Lefedve 20-25 percig főzzük, majd botmixerrel pépesítjük.
Egy répát, a kis zellergumót és egy burgonyát hajszálvékonyra felszeleteljük, és egy kanál olajon hirtelen nagy lángon megpirítjuk (mint egy zöldségchips).
A tejfölben elkeverjük a zabkorpát (esetleg zablisztet), hozzáadunk egy kis levest a hőkiegyenlítés miatt, majd az egésszel besűrítjük levesünket. Megvárjuk, míg felforr.
Tálalásnál a leveshez a sült zöldségeket tálaljuk, és egy-két zsenge zeller- vagy petrezselyem levelet.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ezzel a levessel jó időre jól lehet lakni, és még finom is. Úgy hallottam, a zeller abban is segítségünkre van, hogy elveszi az étvágyat, ritkábban tör ránk az éhség. Kalóriában sem túlzás ez az étel. Esetleg, aki sokallja, joghurtot tehet tejföl helyett, és krumpli helyett még több zellert.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
bozso35
2013.10.27 17:04
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
zeller leveleit, krumplit megpucoljuk, kanál olajon, összeaprított hagymát, szeletelt fokhagymát, krumplit feldarabolva, burgonyát hajszálvékonyra, tejfölben elkeverjük, hőkiegyenlítés miatt, egésszel besűrítjük, sült zöldségeket, zeller abban, hajszálvékonyra, zellerkrémleves, hőkiegyenlítés, zellerszárakat, felszeleteljük, összeaprított, segítségünkre, feldarabolva, félretesszük, zöldségchips, petrezselyem, lecsipkedjük, megpucoljuk, zellergumót, zellergumót, zöldségeket, chilipehely, botmixerrel, feldarabolt, megpirítjuk, megpirítjuk, vöröshagyma, pépesítjük, fűszereket, fokhagymát, hozzáadjuk, zsenge zeller gumó+zöldje, répa, közepes újkrumpli, csirke alaplé, olaj, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, chilipehely, frissen őrölt fekete bors, pohár tejföl, zabkorpa,
|
|
|
|
|