Fogás: leves, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A szalonnát apró kockákra vágjuk,megpirítjuk rátesszük a finomra vágott hagymát és zellerlevelet a vékonyra szeletelt leveszöldséget,majd jól megpirítjuk és hozzáadjuk az előző nap beáztatott, leszűrt lencsét.A babérlevelet ,fokhagymát,szegfűszeget és 15-20 szem borsszemet gézbe kötve beletesszük és annyi vízzel töltjük fel,hogy jól ellepje.Fedő alatt lassú tűzön főzzük,félidőben beletesszük a kisebb kockákra vágott burgonyát és puhára főzzük.Azután eltávolítjuk a gézbe főzött fűszereket hozzáadjuk a tejföllel kikevert lisztet, összeforraljuk,majd beletesszük a kb. 5 cm -es darabokra vágott bemetszett virslit is.amennyiben szükséges megsózzuk, borsozzuk és citromlével savanyítjuk.Végül frissen pitított zsemlekockával tálalhatjuk
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.12.30 19:35
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
szalonnát apró, finomra vágott, vékonyra szeletelt, kisebb kockákra, gézbe főzött, tejföllel kikevert, összeforraljuk, zsemlekockával, leveszöldséget, zellerlevelet, leveszöldség, Szilveszteri, babérlevelet, szegfűszeget, eltávolítjuk, beletesszük, megpirítjuk, beletesszük, megpirítjuk, lencseleves, tálalhatjuk, savanyítjuk, citromlével, zellerlevél, beletesszük, beáztatott, hozzáadjuk, fűszereket, amennyiben, bemetszett, hozzáadjuk, fokhagymát, lencse, füstölt szalonna, hagyma, szál zellerlevél, vegyes leveszöldség, babérlevél, cikk fokhagyma, szegfűszeg, sóbors, burgonya, tejföl, liszt, virsli, kevés citromlé,
|
|
|
|
|