Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sárgaborsót előző este hideg vízbe beáztatjuk.Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk.A beáztatott borsót és a füstölt oldalast kb. 1,5 l vízben feltesszük főni.
A vöröshagymát megfosztjuk a héjától, és egészben a borsóhoz adjuk. Később, mielőtt szétfőne, eltávolítjuk.
A fokhagymát szétzúzzuk, és szintén a borsóhoz keverjük, valamint a sót is hozzáadjuk. Vigyázzunk, mert ha az oldalas nagyon sós, lehet, hogy nem kell a főzelékbe só.
Kb. 2 óra hosszáig főzzük, közben többször kevergetjük, mert ahogy kezd szétfőni, könnyen odaéghet.
Amikor a borsó teljesen szétfőtt, és az oldalas is megpuhult, berántjuk a főzeléket.
Rántáshoz a zsíron a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, és kb. 4 dl hideg vízzel felengedjük, és szűrőn keresztül hozzákeverjük a főzelékhez.2 ek tejfölt belekeverünk, és egyet forralunk rajta.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Akármilyen szaftos hús vagy sült kolbász is illik hozzá.
|
|
|
|
1 komment
|
4 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.05 21:36
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
gereica |
2013.01.08. 13:52 (#1) |
|
 |
Én elkerülöm a rántást,2-3 dr apró kockára vágot krumplit főzök bele,és igy is sürü,és bot mixerrel egy kicsit át keverem! |
| |
|
|
|
sárgaborsót előző, csontok mentén, beáztatott borsót, füstölt oldalast, vöröshagymát megfosztjuk, borsóhoz adjuk, fokhagymát szétzúzzuk, borsóhoz keverjük, oldalas nagyon, borsó teljesen, lisztet zsemleszínűre, hozzákeverjük, feldaraboljuk, zsemleszínűre, vöröshagymát, eltávolítjuk, belekeverünk, sárgaborsót, megfosztjuk, felengedjük, vöröshagyma, kevergetjük, beáztatott, beáztatjuk, feltesszük, hozzáadjuk, Akármilyen, főzelékhez, Sárgaborsó, szétzúzzuk, fokhagymát, Vigyázzunk, oldalassal, sárgaborsó, megpuhult, berántjuk, fokhagyma, sárgaborsó felezett, füstölt oldalas, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, zsír, liszt, tejföl,
|
|
|
|
|