Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Máktorta meggylekvárral és citromhabbal recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 4 db tojássárgája
» 15 dkg vaj
» 15 dkg kristálycukor
» 15 kg liszt
» 1 csapott evőkanál szódabikarbona
» 1 db citrom
» 2 dl tej
» 15 dkg darált mák
» a mákos piskótára 1 bögre meggylekvár
» A habhoz:
» 4 db tojásfehérje
» 10 dkg porcukor
» fél citrom leve
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A puha vajat és a cukrot robotgéppel 2-3 percig kavarjuk .A tojásokat kettéválasztjuk ,a tojássárgáját egyesével a vajas keverékhez adjuk és ezeket jól eldolgozzuk( a fehérjét tegyük félre a süti tetejére készítendőt habhoz)
Egy másik tálban összekavarjuk a lisztet a ,mákkal,
szódabikarbónával,majd belereszeljük a citrom héját.
A tejet és a vajas keveréket felváltva hozzáadjuk a liszthez.Kivajazunk egy tepsit (kb..20x30 cm) beleöntjük a masszát, miután jól kidolgoztuk Betesszük az előmelegített sütőbe.A tortát addig sütjük,amíg a teteje aranybarnára nem sül és ha beleszúrunk egy kést a tészta már nem ragad rá. 20 perc után többször ellenőrizzük mikor lesz kész.Ha kész vegyük ki a sütőből ,de még ne kapcsoljuk ki a sütőt.
A citromhabhoz először felverjük a fehérjét. Ehhez tesszük a félretett fehérjéket is amikor jó habos lesz hozzáadjuk a citrom levét és kanalanként a cukrot. Ne verjük túl a habot (döntsük oldalra , ha a hab kész nem csúszik ki a tálból )
Kenjük meg a tésztát lekvárral ,majd erre kenjük rá a citromos habot és tegyük vissza a sütőbe még 5 percre. 5 perc után kapcsoljuk ki a sütőt és még kb 10 percig hagyjuk a habot száradni a sütőben.Kocára vágva kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

Igen finom és mutatós sütemény.
0 komment 4 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.04 10:09
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
puha vajat, cukrot robotgéppel, tojásokat kettéválasztjuk, tojássárgáját egyesével, vajas keverékhez, fehérjét tegyük, süti tetejére, másik tálban, citrom héját, vajas keveréket, előmelegített sütőbe, tortát addig, teteje aranybarnára, citromhabhoz először, félretett fehérjéket, citrom levét, tésztát lekvárral, citromos habot, habot száradni, kettéválasztjuk, meggylekvárral, szódabikarbona, kristálycukor, összekavarjuk, tojássárgáját, belereszeljük, előmelegített, tojásfehérje, ellenőrizzük, citromhabhoz, aranybarnára, tojássárgája, citromhabbal, kidolgoztuk, beleszúrunk, eldolgozzuk, kanalanként, készítendőt, robotgéppel, meggylekvár, fehérjéket, keverékhez, hozzáadjuk, Kivajazunk, hozzáadjuk, tojássárgája, kristálycukor, liszt, citrom, darált, habhoz, tojásfehérje, porcukor, citrom leve,
Pasifogó tepsis hús
0 komment 8 ember kedveli
Banános Túrofelfújt
0 komment 4 ember kedveli
Magyaróvári szelet sertéshússal laskagombával
1 komment 2 ember kedveli
Borscs.
0 komment 3 ember kedveli
Tonhalas rakott makaróni
0 komment 1 ember kedveli
Újévi töltött malac...
0 komment 6 ember kedveli
Csokis muffin
0 komment 22 ember kedveli
Mézeskalács
1 komment 9 ember kedveli
Paradicsomsaláta
0 komment 6 ember kedveli
Színesen töltött csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Brassói tócsni !
1 komment 25 ember kedveli
Bolánói rakottas
0 komment 5 ember kedveli
Kukoricás rakott csirkemell
0 komment 6 ember kedveli
Túrós lepény
0 komment 5 ember kedveli
Mexikói darált húsos pizza
1 komment 8 ember kedveli
Húsgombóc leves
1 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.