Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
a hagymát megpucoljuk, beáztatjuk a vörös babot, és a serpenyőben kis szalonnakockákat olvasztunk. A kisült zsírban aztán megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, a kockára vágott füstölt sonkát, majd félre húzzuk a serpenyőt hűlni. Közben megfőzzük a babot. A főtt babot is kihűtjük.
A kész palacsinta tésztába belekeverjük a lecsöpögtetett vörös babot, a szalonnás, sonkás hagymát, megsózzuk, fűszerezzük, majd felrakjuk a tűzhelyre melegedni a palacsintasütőt és kiolajozzuk. Szép vastag palacsintákat készítsünk, mindkét oldalukat mosolygós-pirosra süssük. Tálalásnál a még meleg palacsintát megkenjük tejföllel és félbe hajtjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálalható félbehajtva, tejföllel megkenve, vagy egymásra rakva, köztük tejföllel. 4-5 darab lesz, de nagyon laktató!
igazi mexikói finomság
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.15 20:24
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hagymát megpucoljuk, vörös babot, kisült zsírban, apróra vágott, kockára vágott, serpenyőt hűlni, főtt babot, kész palacsinta, lecsöpögtetett vörös, tűzhelyre melegedni, szalonnakockákat, palacsintasütőt, lecsöpögtetett, palacsintákat, belekeverjük, megpucoljuk, serpenyőben, megpirítjuk, palacsintát, töltelékhez, kiolajozzuk, fűszerezzük, félbehajtva, beáztatjuk, készítsünk, palacsinta, Tálaláshoz, fokhagymát, Tálalásnál, palacsinta, olvasztunk, babkonzerv, palacsinta, szalonnás, mosolygós, tűzhelyre, palacsinta tészta, töltelékhez közepes hagyma, gerezd fokhagyma, füstölt szalonna, füstölt sonka, doboz vörös babkonzerv, bors, kakukkfű, csili vagy Erős Pista, Tálaláshoz tejföl,
|
|
|
|
|
Lecsó
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
|
|
|
|
|