Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Őszi szelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 15 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 100g liszt
» 100g zabpehely
» 1 tojás
» 50g édesítőszer
» 2 kávéskanál méz
» 2 evőkanál kakaópor
» 2 kávéskanál szódabikarbóna
» 3 dl tej
» 1 nagydoboz natúr joghurt
» 2 kisdoboz tejföl
» 1 rúd vanilia
» 1 l víz
» 1 csomag italpor vagy szörp
» 2 csomag puding (bármilyen íz)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először elkészítjük a tésztaalapot. A lisztet összekeverjük a darált zabpehellyel, a kakaóval és a szódabikarbónával.
A tojást összekeverjük a édesítőszerrell és a tejjel, amibe tehetünk egy kis plusz folyékony édesítőszert. Adunk hozzá egy kis mézet is.
Majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, jól összedolgozzuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. (Ha nagyon sűrű lenne, tejjel folyósabbá tehetjük, hogy jobban szétterüljön a tepsiben). Tűpróbáig sütjük.
Ha a tésztát megsütöttük, és kihűlt, elkészíthetjük a joghurtos krémet (én a tésztáról miután lehúztam a sütőpapírt, az egészet visszatettem a tepsibe, és úgy tettem rá mindent, később a tepsiben szeleteltem fel). Ehhez összekeverjük a joghurtot a tejfölökkel. Édesítőszerrel édesítjük.
Amennyiben eredeti vaníliarudat használunk, annak a kikapargatott belsejét kb. fél dl langyos tejben elkeverjük, állni hagyjuk, majd átszűrjük, és a krémhez adjuk. Ezután hozzákeverjük a krémhez a 2 csomag zseléfixet. A tésztára simítjuk. Hűtőbe tesszük minimum 3 órára.
Amikor a krém kellően megkötött, jöhet a zselés tető. Az italport vagy szörpöt 1 liter vízzel felhígítjuk, kiveszünk belőle annyit, amiben ki tudjuk keverni a pudingport, majd a többit gázon melegíteni kezdjük. Kikeverjük a pudingporokat a kevés itallal, majd hozzáöntjük a langyos innivalóhoz. Édesítőszerrel édesítjük, és elkészítjük, mintha pudingot csinálnánk.
Ha kész, levesszük a tűzről, addig kavarjuk még kicsit meghűl, majd a joghurtos krémre simítjuk. Ezután hűtőbe tesszük az egészet. Ha meghűl és megköt, fogyasztható.

sütési hőfok:180°C
tepsi mérete:
37x22x6 cm
Megjegyzés / tipp:

A középső réteget tejföl és joghurt mellet túróval is készíthetjük!
0 komment 10 ember kedveli mp33portal
2011.12.20 23:04
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
lisztet összekeverjük, darált zabpehellyel, tojást összekeverjük, lisztes keveréket, sütőpapírral bélelt, tésztát megsütöttük, joghurtos krémet, tésztáról miután, egészet visszatettem, tepsiben szeleteltem, kikapargatott belsejét, krémhez adjuk, tésztára simítjuk, krém kellően, zselés tető, italport vagy, többit gázon, kevés itallal, langyos innivalóhoz, joghurtos krémre, középső réteget, édesítőszerrell, Édesítőszerrel, szódabikarbóna, összedolgozzuk, elkészíthetjük, Édesítőszerrel, összekeverjük, hozzákeverjük, kikapargatott, pudingporokat, összekeverjük, összekeverjük, tésztaalapot, zabpehellyel, szétterüljön, fogyasztható, készíthetjük, sütőpapírral, édesítőszert, visszatettem, vaníliarudat, elkészítjük, tejfölökkel, felhígítjuk, édesítőszer, hozzáöntjük, 100g liszt, 100g zabpehely, tojás, édesítőszer, kávéskanál, evőkanál kakaópor, kávéskanál szódabikarbóna, nagydoboz natúr joghurt, kisdoboz tejföl, vanilia, csomag italpor vagy szörp, csomag puding bármilyen,
Velős pirítós
0 komment 2 ember kedveli
Tejszínes csirkecomb
0 komment 2 ember kedveli
Franciasaláta
0 komment 4 ember kedveli
Legényhódító búbos hús
0 komment 11 ember kedveli
Birkapörkölt bográcsban
0 komment 9 ember kedveli
Sertésborda sajtos majonézes bundában !
2 komment 30 ember kedveli
Francia mákos krémes
0 komment 4 ember kedveli
Krumplis pogácsa
2 komment 12 ember kedveli
Forró csoki
0 komment 10 ember kedveli
Mézes-narancsos csirke
0 komment 4 ember kedveli
Pehelykönnyű túrós pite
0 komment 11 ember kedveli
Gyümölcsös joghurt szelet
0 komment 3 ember kedveli
Házi csokoládélikőr
0 komment 2 ember kedveli
Sertésborda chilis babbal !
0 komment 5 ember kedveli
Lencsepüré
0 komment 6 ember kedveli
Párizsi saláta
0 komment 14 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.