Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet a sütőporral, porcukorral és a fahéjjal összekeverjük, a margarinnal és a zsírral elmorzsoljuk.
A többi hozzávalóval jól összedolgozzuk.
1/2 órára betesszük a hűtőbe pihentetni.
A lehűtött tészta kétharmad részét a tepsi méretére kinyújtjuk.
Beleigazítjuk a tepsibe (30*40 cm), megkenjük lekvárral.
A maradék tésztából rudakat sodrunk és ezekkel berácsozzuk a tészta tetejét.
Dióbéllel megszórjuk.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
költség: 970 Ft
költség egy főre: 243 Ft
elkészítettem: 115 alkalommal
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.07 08:39
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
fahéjjal összekeverjük, zsírral elmorzsoljuk, többi hozzávalóval, hűtőbe pihentetni, lehűtött tészta, tepsi méretére, maradék tésztából, tészta tetejét, összedolgozzuk, összekeverjük, Beleigazítjuk, előmelegített, elkészítettem, elmorzsoljuk, aranybarnára, baracklekvár, hozzávalóval, margarinnal, töltelékhez, berácsozzuk, porcukorral, pihentetni, kinyújtjuk, alkalommal, sütőporral, megszórjuk, kétharmad, lekvárral, tésztához, Dióbéllel, tésztából, megkenjük, betesszük, fahéjjal, tésztához, liszt, Rama, zsír, porcukor, őrölt, tojás, kanál tejföl, sütőpor, citrom héja, fahéj, töltelékhez, baracklekvár, tetejére, durvára vágott dióbél,
|
|
|
|
|