Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A megtisztított pisztrángokat a felolvasztott és felhevített vajra helyezzük, ahol mindkét oldalukat 3-3 perc alatt megkapatjuk, majd a serpenyőbe öntve a bort, fedő alatt, további 3 percig pároljuk őket. Ha ezzel megvagyunk, a gerincvonal mentén kettéválasztjuk a halakat és ügyesen eltávolítjuk belőlük a gerincoszlopot, valamint az ahhoz kapcsolódó bordaszálkákat, majd az így kapott filéket viszzahelyezzük a még forró vajba, amiről közben elpároltuk a maradék bort.
A lencseágyhoz egy másik serpenyőben kiolvasztjuk és ropogósra sütjük a szalonnát, majd rádobjuk és átforgatjuk rajta az előzőleg fogkeményre főzött lencsét (ha ehhez lusták vagyunk, használhatunk dupla mennyiségű konzerv lencsét is). Ekkor fűszerezzük sóval, borssal, és 1-2 evőkanálnyi mustárral, amely ízlés szerint lehet: édes, magos, csípős, tormás, stb.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tokaj-Hegyalja tradícionális bort kínálok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.11 18:11
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
megtisztított pisztrángokat, serpenyőbe öntve, gerincvonal mentén, ahhoz kapcsolódó, maradék bort, másik serpenyőben, előzőleg fogkeményre, kettéválasztjuk, viszzahelyezzük, gerincoszlopot, bordaszálkákat, használhatunk, megtisztított, felolvasztott, pisztrángokat, tradícionális, petrezselyem, lencseágyhoz, kiolvasztjuk, eltávolítjuk, serpenyőben, evőkanálnyi, fűszerezzük, felhevített, gerincvonal, átforgatjuk, fogkeményre, megkapatjuk, teaszalonna, lencseágyon, kapcsolódó, mennyiségű, elpároltuk, pisztráng, sózott, fehér, lencse, bacon vagy angol teaszalonna, csokor petrezselyem, mustár, bors,
|
|
|
|
|