Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Vajon párolt pisztráng -szalonnás lencseágyon recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 db pisztráng
» 5 dkg sózott vaj
» 1 dl fehér bor
» 25 dkg lencse
» 10 dkg bacon vagy angol teaszalonna
» 1 kis csokor petrezselyem
» 1 ek mustár
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A megtisztított pisztrángokat a felolvasztott és felhevített vajra helyezzük, ahol mindkét oldalukat 3-3 perc alatt megkapatjuk, majd a serpenyőbe öntve a bort, fedő alatt, további 3 percig pároljuk őket. Ha ezzel megvagyunk, a gerincvonal mentén kettéválasztjuk a halakat és ügyesen eltávolítjuk belőlük a gerincoszlopot, valamint az ahhoz kapcsolódó bordaszálkákat, majd az így kapott filéket viszzahelyezzük a még forró vajba, amiről közben elpároltuk a maradék bort.
A lencseágyhoz egy másik serpenyőben kiolvasztjuk és ropogósra sütjük a szalonnát, majd rádobjuk és átforgatjuk rajta az előzőleg fogkeményre főzött lencsét (ha ehhez lusták vagyunk, használhatunk dupla mennyiségű konzerv lencsét is). Ekkor fűszerezzük sóval, borssal, és 1-2 evőkanálnyi mustárral, amely ízlés szerint lehet: édes, magos, csípős, tormás, stb.
Megjegyzés / tipp:

Tokaj-Hegyalja tradícionális bort kínálok hozzá.
0 komment 2 ember kedveli szelidszeder
2012.02.11 18:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
megtisztított pisztrángokat, serpenyőbe öntve, gerincvonal mentén, ahhoz kapcsolódó, maradék bort, másik serpenyőben, előzőleg fogkeményre, kettéválasztjuk, viszzahelyezzük, gerincoszlopot, bordaszálkákat, használhatunk, megtisztított, felolvasztott, pisztrángokat, tradícionális, petrezselyem, lencseágyhoz, kiolvasztjuk, eltávolítjuk, serpenyőben, evőkanálnyi, fűszerezzük, felhevített, gerincvonal, átforgatjuk, fogkeményre, megkapatjuk, teaszalonna, lencseágyon, kapcsolódó, mennyiségű, elpároltuk, pisztráng, sózott, fehér, lencse, bacon vagy angol teaszalonna, csokor petrezselyem, mustár, bors,
A tökéletes rántott sajt
3 komment 20 ember kedveli
Csángó gulyás !
0 komment 16 ember kedveli
Tojáslikőr
0 komment 3 ember kedveli
Céklaleves gerslis húsgombóccal.
0 komment 5 ember kedveli
Hógolyók csokoládé sapkával
0 komment 5 ember kedveli
Töltött-rántott gomba
0 komment 5 ember kedveli
Mézes-mákos süti
0 komment 3 ember kedveli
Bádeni őzgerinc.
0 komment 1 ember kedveli
Almás kalács
0 komment 1 ember kedveli
Tejfölös -epres sütemény
0 komment 7 ember kedveli
Fűszervajas bagett
0 komment 8 ember kedveli
Krémssajtos sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Főtt tojásból egérke
2 komment 12 ember kedveli
Mákos (vagy túrós) pite
2 komment 22 ember kedveli
Bográcsos hallecsó
1 komment 3 ember kedveli
Tejszelet
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.