Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Az igazi Bécsi fánk recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 25 dkg rétes
» 25 dkg finomliszt
» 1 cs. szárított élesztő
» 7 dkg cukor
» 1 csipet
» 1/2 citrom reszelt héja
» 2 dl langyos tej (kb)
» 8 dkg puha Rama
» 2 tojás
» 2 ek rum
» 20 dkg sárgabaracklekvár
» Ezenkívül liszt a deszkára olvasztott Rama a sütéshez porcukor a megszóráshoz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót és a citromhéjat egy tálban összekeverjük, majd a tejet, a Ramát, a tojásokat és a rumot hozzáadjuk. Az elektromos habverő dagasztófejével, vagy konyhai robotgéppel rugalmas tésztává gyúrjuk. Cipóban, letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük. A tésztát meglisztezett deszkán kb. 30x45 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egy 7 cm átmérőjű szaggatóval, vagy pohárral korongokat szúrunk ki belőle. 12 tésztakörre 1-1 ek lekvárt rakunk, majd mindegyiket egy másik tésztakoronggal betakarunk. A szélüket jól összenyomkodjuk, nehogy sütéskor a lekvár kifolyjon. A fánkokat letakarva még 30 percig kelesztjük. Az olvasztott Ramát egy széles edényben addig forrósítjuk, amíg a beletartott fapálcika körül buborékok nem keletkeznek. Egyszerre 3-3 fánkot rakunk a forró Ramába és 5 perc alatt közepesen barnára sütjük, közben kétszer megfordítjuk. A kisütött fánkokat jól lecsepegtetjük, majd a Ramát konyhai papírtörlővel leitatjuk.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom. Porcukorral megszórva tálaljuk.
0 komment 6 ember kedveli julia28
2012.06.12 14:16
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
igazi Bécsi, deszkára olvasztott, sütéshez porcukor, tálban összekeverjük, rumot hozzáadjuk, elektromos habverő, tésztát meglisztezett, másik tésztakoronggal, lekvár kifolyjon, fánkokat letakarva, olvasztott Ramát, széles edényben, beletartott fapálcika, forró Ramába, kisütött fánkokat, összenyomkodjuk, dagasztófejével, tésztakoronggal, lecsepegtetjük, összekeverjük, meglisztezett, papírtörlővel, megfordítjuk, megszóráshoz, Porcukorral, keletkeznek, szaggatóval, citromhéjat, tésztakörre, mindegyiket, robotgéppel, forrósítjuk, beletartott, finomliszt, korongokat, olvasztott, hozzáadjuk, elektromos, olvasztott, téglalappá, kelesztjük, rétes, finomliszt, szárított élesztő, cukor, csipet, citrom reszelt héja, langyos, puha Rama, tojás, sárgabaracklekvár,
Epres tiramisu kehely
0 komment 7 ember kedveli
Rakott káposzta
1 komment 9 ember kedveli
Töltött sajtos kockák
0 komment 6 ember kedveli
ropogó tárkonyvajas csirkefalatok
0 komment 3 ember kedveli
Juhsajtos olívabogyós muffin
0 komment 3 ember kedveli
Gesztenyés- őszibarackos máktorta ahogy én csinálom
0 komment 2 ember kedveli
Csokis mákos pite
0 komment 9 ember kedveli
Csicsóka finomfőzelék
0 komment 4 ember kedveli
Házi szardínia készítése
0 komment 5 ember kedveli
Sárgabarackos gombóc
0 komment 1 ember kedveli
Kacsamáj gombás hagymamártásban.
0 komment 2 ember kedveli
Mexikói húsos egytálétel
2 komment 8 ember kedveli
Rablóhús csirkemellből
0 komment 3 ember kedveli
sajtos fánk !
1 komment 15 ember kedveli
Kókuszos kölesgolyó
0 komment 1 ember kedveli
Sonkás-tökmagos bucik
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.