Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Az igazi Bécsi fánk recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 25 dkg rétes
» 25 dkg finomliszt
» 1 cs. szárított élesztő
» 7 dkg cukor
» 1 csipet
» 1/2 citrom reszelt héja
» 2 dl langyos tej (kb)
» 8 dkg puha Rama
» 2 tojás
» 2 ek rum
» 20 dkg sárgabaracklekvár
» Ezenkívül liszt a deszkára olvasztott Rama a sütéshez porcukor a megszóráshoz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót és a citromhéjat egy tálban összekeverjük, majd a tejet, a Ramát, a tojásokat és a rumot hozzáadjuk. Az elektromos habverő dagasztófejével, vagy konyhai robotgéppel rugalmas tésztává gyúrjuk. Cipóban, letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük. A tésztát meglisztezett deszkán kb. 30x45 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egy 7 cm átmérőjű szaggatóval, vagy pohárral korongokat szúrunk ki belőle. 12 tésztakörre 1-1 ek lekvárt rakunk, majd mindegyiket egy másik tésztakoronggal betakarunk. A szélüket jól összenyomkodjuk, nehogy sütéskor a lekvár kifolyjon. A fánkokat letakarva még 30 percig kelesztjük. Az olvasztott Ramát egy széles edényben addig forrósítjuk, amíg a beletartott fapálcika körül buborékok nem keletkeznek. Egyszerre 3-3 fánkot rakunk a forró Ramába és 5 perc alatt közepesen barnára sütjük, közben kétszer megfordítjuk. A kisütött fánkokat jól lecsepegtetjük, majd a Ramát konyhai papírtörlővel leitatjuk.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom. Porcukorral megszórva tálaljuk.
0 komment 6 ember kedveli julia28
2012.06.12 14:16
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
igazi Bécsi, deszkára olvasztott, sütéshez porcukor, tálban összekeverjük, rumot hozzáadjuk, elektromos habverő, tésztát meglisztezett, másik tésztakoronggal, lekvár kifolyjon, fánkokat letakarva, olvasztott Ramát, széles edényben, beletartott fapálcika, forró Ramába, kisütött fánkokat, összenyomkodjuk, dagasztófejével, tésztakoronggal, lecsepegtetjük, összekeverjük, meglisztezett, papírtörlővel, megfordítjuk, megszóráshoz, Porcukorral, keletkeznek, szaggatóval, citromhéjat, tésztakörre, mindegyiket, robotgéppel, forrósítjuk, beletartott, finomliszt, korongokat, olvasztott, hozzáadjuk, elektromos, olvasztott, téglalappá, kelesztjük, rétes, finomliszt, szárított élesztő, cukor, csipet, citrom reszelt héja, langyos, puha Rama, tojás, sárgabaracklekvár,
Habkarika
1 komment 17 ember kedveli
Csülkös krumplileves
0 komment 9 ember kedveli
Csotros kalács
0 komment 1 ember kedveli
Édes-savanyú sertásragu
0 komment 4 ember kedveli
Makaróni tejszínes parajjal
0 komment 1 ember kedveli
Aranygaluska
0 komment 2 ember kedveli
Tésztás szivárványsaláta
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszos kocka
0 komment 4 ember kedveli
Barnasörös marhapite
0 komment 4 ember kedveli
SPORT SZELET
0 komment 1 ember kedveli
Szőlőtorta tejszínnel
0 komment 1 ember kedveli
Szerelem kávé
0 komment 4 ember kedveli
Almás krémes ahogy én csinálom
0 komment 6 ember kedveli
Cosmopolitan koktél
0 komment 2 ember kedveli
Belashi
2 komment 7 ember kedveli
Tárkonyos raguleves kapros túrógombóccal
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.