Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót és a citromhéjat egy tálban összekeverjük, majd a tejet, a Ramát, a tojásokat és a rumot hozzáadjuk. Az elektromos habverő dagasztófejével, vagy konyhai robotgéppel rugalmas tésztává gyúrjuk. Cipóban, letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük. A tésztát meglisztezett deszkán kb. 30x45 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egy 7 cm átmérőjű szaggatóval, vagy pohárral korongokat szúrunk ki belőle. 12 tésztakörre 1-1 ek lekvárt rakunk, majd mindegyiket egy másik tésztakoronggal betakarunk. A szélüket jól összenyomkodjuk, nehogy sütéskor a lekvár kifolyjon. A fánkokat letakarva még 30 percig kelesztjük. Az olvasztott Ramát egy széles edényben addig forrósítjuk, amíg a beletartott fapálcika körül buborékok nem keletkeznek. Egyszerre 3-3 fánkot rakunk a forró Ramába és 5 perc alatt közepesen barnára sütjük, közben kétszer megfordítjuk. A kisütött fánkokat jól lecsepegtetjük, majd a Ramát konyhai papírtörlővel leitatjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom. Porcukorral megszórva tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
julia28
2012.06.12 14:16
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
igazi Bécsi, deszkára olvasztott, sütéshez porcukor, tálban összekeverjük, rumot hozzáadjuk, elektromos habverő, tésztát meglisztezett, másik tésztakoronggal, lekvár kifolyjon, fánkokat letakarva, olvasztott Ramát, széles edényben, beletartott fapálcika, forró Ramába, kisütött fánkokat, összenyomkodjuk, dagasztófejével, tésztakoronggal, lecsepegtetjük, összekeverjük, meglisztezett, papírtörlővel, megfordítjuk, megszóráshoz, Porcukorral, keletkeznek, szaggatóval, citromhéjat, tésztakörre, mindegyiket, robotgéppel, forrósítjuk, beletartott, finomliszt, korongokat, olvasztott, hozzáadjuk, elektromos, olvasztott, téglalappá, kelesztjük, rétes, finomliszt, szárított élesztő, cukor, csipet, citrom reszelt héja, langyos, puha Rama, tojás, sárgabaracklekvár,
|
|
|
|
|