Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csirkemelleket kicsontozzuk úgy, hogy 4 tömör húsdarabot kapjunk. A fél csirkemelleket kiklopfoljuk, vigyázzunk arra, hogy a hús ne szakadjon el, hogy tölthető legyen. Az aszalt szilvát lecsöpögtetjük, kimagozzuk és a mag helyére darált sós mogyorót /vagy mandulát/ teszünk. Az éles hegyes késsel felszúrt csirkemell darabba 5 szem aszalt szilvát teszünk, majd a nyilást hústűvel, vagy fogvályóval összetűzzük. A tojást habosra verjük, és a szegfűszeggel és borssal megfűszerezzük. Egy dl vörösboros szilvalevet hozzáöntünk és annyi liszttel keverjük össze, hogy a szokásos palacsintatészta sűrűségű, masszát kapjunk belőle. A töltött húsdarabokat megsózzuk és a lisztbe és a tésztába mártva 170 fokra felforrósított olajban 8-10 perc alatt szép pirosasbarnára megsütjük. A lecsöpögtetett szilvás csirkemellet párolt rizzsel tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kissé munkaigényes, de igazi különlegesség.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
ketiksz
2012.09.15 15:11
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
csirkemelleket kicsontozzuk, aszalt szilvát, éles hegyes, nyilást hústűvel, tojást habosra, szokásos palacsintatészta, töltött húsdarabokat, tésztába mártva, lecsöpögtetett szilvás, palacsintatészta, pirosasbarnára, csirkemelleket, csirkemelleket, lecsöpögtetjük, megfűszerezzük, lecsöpögtetett, felforrósított, szegfűszeggel, Aszaltszilvás, különlegesség, húsdarabokat, kicsontozzuk, csirkemellet, munkaigényes, kiklopfoljuk, hozzáöntünk, szilvalevet, összetűzzük, vörösborban, fogvályóval, aszaltsziva, vörösboros, kimagozzuk, csirkemell, szegfűszeg, szép csirkemell, tojás, evőkanál liszt, szem összetört szegfűszeg,
|
|
|
|
|