Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Aszaltszilvás csirkemell recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 db szép csirkemell
» 20 szem vörösborban főtt aszaltsziva
» 1 db tojás
» 3-4 evőkanál liszt
» 1 dl tej
» 2 szem összetört szegfűszeg
» 2 evőkanál sós mogyoró vagy mandula
» ízlés szerint só és fehér törött bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csirkemelleket kicsontozzuk úgy, hogy 4 tömör húsdarabot kapjunk. A fél csirkemelleket kiklopfoljuk, vigyázzunk arra, hogy a hús ne szakadjon el, hogy tölthető legyen. Az aszalt szilvát lecsöpögtetjük, kimagozzuk és a mag helyére darált sós mogyorót /vagy mandulát/ teszünk. Az éles hegyes késsel felszúrt csirkemell darabba 5 szem aszalt szilvát teszünk, majd a nyilást hústűvel, vagy fogvályóval összetűzzük. A tojást habosra verjük, és a szegfűszeggel és borssal megfűszerezzük. Egy dl vörösboros szilvalevet hozzáöntünk és annyi liszttel keverjük össze, hogy a szokásos palacsintatészta sűrűségű, masszát kapjunk belőle. A töltött húsdarabokat megsózzuk és a lisztbe és a tésztába mártva 170 fokra felforrósított olajban 8-10 perc alatt szép pirosasbarnára megsütjük. A lecsöpögtetett szilvás csirkemellet párolt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Kissé munkaigényes, de igazi különlegesség.
0 komment 4 ember kedveli ketiksz
2012.09.15 15:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkemelleket kicsontozzuk, aszalt szilvát, éles hegyes, nyilást hústűvel, tojást habosra, szokásos palacsintatészta, töltött húsdarabokat, tésztába mártva, lecsöpögtetett szilvás, palacsintatészta, pirosasbarnára, csirkemelleket, csirkemelleket, lecsöpögtetjük, megfűszerezzük, lecsöpögtetett, felforrósított, szegfűszeggel, Aszaltszilvás, különlegesség, húsdarabokat, kicsontozzuk, csirkemellet, munkaigényes, kiklopfoljuk, hozzáöntünk, szilvalevet, összetűzzük, vörösborban, fogvályóval, aszaltsziva, vörösboros, kimagozzuk, csirkemell, szegfűszeg, szép csirkemell, tojás, evőkanál liszt, szem összetört szegfűszeg,
Rizses hús
0 komment 4 ember kedveli
Kókuszcsók (ahogy én készítem)
0 komment 6 ember kedveli
lencsefőzelék
0 komment 3 ember kedveli
Csirkemájas kenőke
0 komment 3 ember kedveli
Csuka tormamártással
0 komment 2 ember kedveli
fokhagymaszósz
0 komment 2 ember kedveli
Isler dióval
0 komment 6 ember kedveli
kakaós túrós kocka
0 komment 5 ember kedveli
Gombakrémleves Debreceni kolbásszal
0 komment 2 ember kedveli
Kacsasült fahéjas almával
0 komment 2 ember kedveli
Káposztás sonkás palacsinta !
0 komment 9 ember kedveli
Mézes mákos süti
0 komment 2 ember kedveli
Francia hagymaleves
0 komment 5 ember kedveli
Kávés kekszes süti
0 komment 4 ember kedveli
Sonkás csiga
0 komment 4 ember kedveli
Almás-sajtos göngyölt pulykamell
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.