Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Belga töltött paradicsom recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 8 nagy paradicsom
» 8 evőkanál rizs
» 2 nagy fej hagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» olivaolaj
» só
» bors
» oregano
» bazsalikom
» 15 dkg reszelt trappista sajt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A rizst beleöntjük egy kisméretű lábosba. Ezt követően másfélszer (de inkább kétszer) annyi vizet öntünk rá, hozzáadunk némi olívaolajat és sót. Kis lángon forrás után még 5-10 percig hagyjuk, majd levesszük.

Amíg a rizs a tűzön van, előkészítjük a paradicsomokat. Egy éles kés segítségével eltávolítjuk valamennyinek a tetejét, majd kikaparjuk a belsejüket kiskanállal egy nagyobb méretű tálba.

Az üres paradicsomokat elhelyezzük egy tetővel rendelkező, sütőbe helyezhető (én égetett kerámiát használok), nagy tálban. Ezt követően apró darabokra felkockázzuk a hagymát, illetve a fokhagymát (de fokhagymanyomóval pépesítve is kellemes ízt kölcsönöz). Ezeket hozzáadjuk a paradicsomok belsejéhez (ha nagy darabokban maradt, össze kell törni!). Következik a rizs és egy kis csészényi olívaolaj. Ezeket jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, valamint jöhet az oregano és a bazsalikom.

Az elkészült tölteléket a paradicsomokba töltjük, majd ráhelyezzük a korábban levágott tetejüket. Reszelt sajtot, szórunk rá (de lehet zsemlemorzsát is). Leöntjük némi olívaolajjal, illetve vízzel, majd a tepsit lefedjük.

Előmelegített sütőben, 200 C fokon 45 percig sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Főételként, főtt burgonyával tálalom, de magában vagy vajas pirítóssal is finom. Jó étvágyat!
0 komment 7 ember kedveli mildiko50
2012.02.21 19:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
rizst beleöntjük, kisméretű lábosba, belsejüket kiskanállal, nagyobb méretű, üres paradicsomokat, tetővel rendelkező, paradicsomok belsejéhez, elkészült tölteléket, paradicsomokba töltjük, korábban levágott, tepsit lefedjük, paradicsomokat, paradicsomokat, paradicsomokba, valamennyinek, összekeverjük, zsemlemorzsát, Előmelegített, eltávolítjuk, olívaolajjal, segítségével, előkészítjük, felkockázzuk, paradicsomok, elhelyezzük, ráhelyezzük, burgonyával, kiskanállal, olívaolajat, darabokban, másfélszer, pirítóssal, Következik, rendelkező, hozzáadunk, bazsalikom, paradicsom, nagy paradicsom, evőkanál rizs, nagy hagyma, gerezd fokhagyma, olivaolaj, bors, oregano, bazsalikom, reszelt trappista sajt,
Krumplis lángos
1 komment 36 ember kedveli
Csokis diós krémes álom
0 komment 21 ember kedveli
Sárgarépa süti
4 komment 4 ember kedveli
Fűszeres narancs
0 komment 1 ember kedveli
Borsos tokány tarhonyával
0 komment 4 ember kedveli
Hideg vörösboros eper leves tejszínhabbal, mentával
0 komment 4 ember kedveli
Malacka
0 komment 6 ember kedveli
Linzer karika zsírral
0 komment 5 ember kedveli
Kacsamell, málnás vörösbor mártásban
1 komment 5 ember kedveli
Sós-sajtos kifli
0 komment 1 ember kedveli
Sütőtökkrémes piskóta...
0 komment 4 ember kedveli
Spenótos-fokhagymás csíkos kalács
0 komment 3 ember kedveli
Agyas leves háromszékiesen
0 komment 3 ember kedveli
Kakaós és fahéjas csigák
0 komment 2 ember kedveli
Fűszeres flekken roston
1 komment 7 ember kedveli
HAGYMATOKÁNY
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.