Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Belga töltött paradicsom recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 8 nagy paradicsom
» 8 evőkanál rizs
» 2 nagy fej hagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» olivaolaj
» só
» bors
» oregano
» bazsalikom
» 15 dkg reszelt trappista sajt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A rizst beleöntjük egy kisméretű lábosba. Ezt követően másfélszer (de inkább kétszer) annyi vizet öntünk rá, hozzáadunk némi olívaolajat és sót. Kis lángon forrás után még 5-10 percig hagyjuk, majd levesszük.

Amíg a rizs a tűzön van, előkészítjük a paradicsomokat. Egy éles kés segítségével eltávolítjuk valamennyinek a tetejét, majd kikaparjuk a belsejüket kiskanállal egy nagyobb méretű tálba.

Az üres paradicsomokat elhelyezzük egy tetővel rendelkező, sütőbe helyezhető (én égetett kerámiát használok), nagy tálban. Ezt követően apró darabokra felkockázzuk a hagymát, illetve a fokhagymát (de fokhagymanyomóval pépesítve is kellemes ízt kölcsönöz). Ezeket hozzáadjuk a paradicsomok belsejéhez (ha nagy darabokban maradt, össze kell törni!). Következik a rizs és egy kis csészényi olívaolaj. Ezeket jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, valamint jöhet az oregano és a bazsalikom.

Az elkészült tölteléket a paradicsomokba töltjük, majd ráhelyezzük a korábban levágott tetejüket. Reszelt sajtot, szórunk rá (de lehet zsemlemorzsát is). Leöntjük némi olívaolajjal, illetve vízzel, majd a tepsit lefedjük.

Előmelegített sütőben, 200 C fokon 45 percig sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Főételként, főtt burgonyával tálalom, de magában vagy vajas pirítóssal is finom. Jó étvágyat!
0 komment 7 ember kedveli mildiko50
2012.02.21 19:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
rizst beleöntjük, kisméretű lábosba, belsejüket kiskanállal, nagyobb méretű, üres paradicsomokat, tetővel rendelkező, paradicsomok belsejéhez, elkészült tölteléket, paradicsomokba töltjük, korábban levágott, tepsit lefedjük, paradicsomokat, paradicsomokat, paradicsomokba, valamennyinek, összekeverjük, zsemlemorzsát, Előmelegített, eltávolítjuk, olívaolajjal, segítségével, előkészítjük, felkockázzuk, paradicsomok, elhelyezzük, ráhelyezzük, burgonyával, kiskanállal, olívaolajat, darabokban, másfélszer, pirítóssal, Következik, rendelkező, hozzáadunk, bazsalikom, paradicsom, nagy paradicsom, evőkanál rizs, nagy hagyma, gerezd fokhagyma, olivaolaj, bors, oregano, bazsalikom, reszelt trappista sajt,
Szilveszteri lencseleves
1 komment 2 ember kedveli
Narancsos kacsa
0 komment 7 ember kedveli
Túrós fánk
0 komment 12 ember kedveli
Szarvasgulyás
0 komment 5 ember kedveli
Sárgaborsókrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Finom forralt bor
1 komment 5 ember kedveli
Mandulás grízes szelet
2 komment 6 ember kedveli
Majorannás krumplifőzelék
0 komment 1 ember kedveli
Mézes süti
0 komment 3 ember kedveli
Citromos meggyes krémleves
0 komment 1 ember kedveli
Cigánypecsenye.
0 komment 15 ember kedveli
Sajtos húspogácsa
0 komment 5 ember kedveli
Lencse burger-vegáknak.
0 komment 2 ember kedveli
Újhagymaleves kecskesajttal, grillezett kenyérrel.
0 komment 3 ember kedveli
Sertésborda sajtos majonézes bundában !
2 komment 30 ember kedveli
Márvány tészta
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.