Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vajat felolvasztom.
A tojást, lisztet, sót, cukrot, sütőport, szódabikarbónát s a tejfölt s az olvasztott , de langyos vajat alaposan. összekeverem. A rebarbarát kb: 1-1.5 cm- s darabokra vágom.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm , elrendezem a rebarbarát.a tetejére.
Az előmelegített sütőben 180 fokon kb: 40 percig sütöm.Majd kiveszem és hagyom kihűlni.
A krémhez a tej felét felforralom , közben a maradék tejben elkeverem a pudingport. A felforrt tejhez adom a pudingos tejet és sűrűre főzöm állandó kevergetés közben
Ezt is hagyom kihűlni.Most keverem hozzá a cukrot és a vajat.Addig keverem ,míg teljesen krémes nem lesz.
A kihűlt tésztát vékonyan megkenem a lekvárral és elkenem rajta a krémet.A teteje szép sima legyen.
A krém tetejére pedig csokimázat simítok.
A vajat felmelegítem,leveszem a tűzről és a darabokra tördelt csokit folyamatos kevergetés mellett felolvasztom benne.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A kész sütit hűtőbe rakom hagyom egy kicsit dermedni.
Utána lehet szeletelni.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
ibolya58
2012.04.16 22:51
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vajat felolvasztom, tésztát sütőpapírral, előmelegített sütőben, maradék tejben, felforrt tejhez, pudingos tejet, kihűlt tésztát, teteje szép, krém tetejére, vajat felmelegítem, darabokra tördelt, kész sütit, kicsit dermedni, szódabikarbónát, szódabikarbóna, előmelegített, baracklekvár, összekeverem, felolvasztom, felolvasztom, sütőpapírral, felmelegítem, felforralom, Rebarbarás, csokimázat, folyamatos, karamellás, kevergetés, kevergetés, olvasztott, rebarbarát, rebarbarát, szeletelni, karamellás, elrendezem, pudingport, pudingpor, darabokra, tisztitva, cukor, egész tojás, vanília kivonat, liszt, csomag sűtőpor, szódabikarbóna, tejföl, rebarbara tisztitva, Krém, csomag karamellás pudingpor, porcukor, baracklekvár, tábla étcsoki,
|
|
|
|
|