Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pozsonyi kifli recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» Tészta:
» 45 dkg liszt
» 5 dkg porcukor
» 12 dkg margarin
» 6 dkg zsír
» 1 dkg
» 3 dkg élesztő
» 1 tojás sárgája
» kb.1,5 dl hideg tej
» Töltelék:
» 20 dkg darált dió
» 15 dkg cukor
» 4 dkg zsemlemorzsa
» őrölt fahéj
» 1 deci víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A töltelék készítése: Cukrot a vízzel felforralom és a diót, fahéjat és a morzsát leöntöm vele. A mákos is ugyanígy készül.
A tészta hozzávalóit összegyúrom rugalmas tésztává. Az élesztőt nem kell keleszteni csak a lisztbe belemorzsolni. A tejet pedig fokozatosan adom hozzá. Az elkészített tésztát fél órára hidegre teszem utána két egyforma rudat sodrok belőle és 12-12darabra elszelem. Kis gombócokat készítek belőle és nyújtófával korongokat csinálok. A korongok közepébe teszem a tölteléket és elsimítom a tésztán. Feltekerem, és patkó alakúra készítem. Papíros sütőlapra teszem, és tojás sárgájával megkenem. Amikor megszáradt, megsütöm. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsül.
Megjegyzés / tipp:

A töltelékbe tehetünk még vaníliás cukrot is.
0 komment 18 ember kedveli mildiko50
2012.01.10 06:08
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
töltelék készítése, vízzel felforralom, morzsát leöntöm, tészta hozzávalóit, lisztbe belemorzsolni, tejet pedig, elkészített tésztát, korongok közepébe, töltelékbe tehetünk, Előmelegített, belemorzsolni, zsemlemorzsa, fokozatosan, nyújtófával, elkészített, felforralom, hozzávalóit, összegyúrom, töltelékbe, tölteléket, korongokat, gombócokat, Feltekerem, sárgájával, megszáradt, keleszteni, elsimítom, készítése, sütőlapra, élesztőt, rugalmas, Pozsonyi, egyforma, tésztává, töltelék, Tészta, liszt, porcukor, margarin, zsír, élesztő, tojás sárgája, hideg, Töltelék, darált, cukor, zsemlemorzsa, őrölt fahéj, deci,
Csirkemájas kenőke
0 komment 3 ember kedveli
Tonhalas spagetti
0 komment 7 ember kedveli
Csirkeleves gourmand módra.
0 komment 3 ember kedveli
Frankfurti leves
0 komment 5 ember kedveli
Habroló vaníliakrémmel
0 komment 3 ember kedveli
SÓS DIÓS KEKSZ
3 komment 7 ember kedveli
Habkarika
0 komment 3 ember kedveli
Burgonyafánk
0 komment 22 ember kedveli
Császármorzsa kakaóval
0 komment 5 ember kedveli
Kókuszkrémes rolád.
0 komment 16 ember kedveli
Majonézes zellersaláta
0 komment 3 ember kedveli
Nosztalgia krémes
0 komment 15 ember kedveli
Lecsó
0 komment 1 ember kedveli
Banános piskóta
0 komment 2 ember kedveli
Aszalt gyümölcsös csirkemell
0 komment 1 ember kedveli
Gombával töltött zsemle
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.