Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pikáns húsos lencseleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 25 dkg lencse
» 30 dkg füstölt főtt csülök
» 2 sárgarépa
» 1 petrezselyem
» 1 fej vöröshagyma
» 1 ek liszt
» 2 babérlevél
» 1 ek ételízesító por
» 1 mokkáskanál nyers, darált csípős paprika
» 1 evőkanál mustár
» 2 dl tejföl
» 1 kiskanál ételecet
» fél csokor petrezselyemzöld
» olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Elővesszük kedvenc leveses fazekunkat. Kevés olajat öntünk bele, megfuttatjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd belevetjük a karikára vágott zöldséget. A liszttel meghintjük, lepirítjuk. Felöntjük mintegy másfél liter vízzel, hozzáadjuk a beáztatott, leszűrt lencsét, kevergetve felforraljuk. Megfűszerezzük, majd kis lángon, lefedve puhára főzzük. Ha elkészült, a tejföllel dúsítjuk, a kockákra vágott csülökhúst belekeverjük. Összeforraljuk, majd meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, az ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük, és azon melegében tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

A lencsét a főzés előtt 12 órával beáztatjuk.
Puha kenyérrel adjuk fel az asztalra, és ne sajnáljunk egy korsó harmatos világos sört sem.
1 komment 3 ember kedveli galambjani
2013.03.03 07:52
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
zsokazsoka 2013.03.20. 10:47 (#1)
Csak kiszeretném egészíteni ,hogy ez a leves nagyn finom ,ételízesítző nélkül is ,és sokkal egészségesebb,nem az főz jól ki ezeket a baromságokat használja hozzá,tele van izfokozókal ,csak betegséget kreálsz és mérgezed a családodat,,bocsika ,olvass utánna,üdv Zsóka
Címkék
finomra vágott, karikára vágott, liszttel meghintjük, tejföllel dúsítjuk, kockákra vágott, ecettel kellemesen, főzés előtt, korsó harmatos, petrezselyemzöld, petrezselyemmel, Megfűszerezzük, Összeforraljuk, petrezselyem, belekeverjük, megfuttatjuk, vöröshagymát, felforraljuk, ételízesító, mokkáskanál, vöröshagyma, lencseleves, hozzáadjuk, Elővesszük, meghintjük, csülökhúst, belevetjük, lepirítjuk, kevergetve, meghintjük, fazekunkat, beáztatott, babérlevél, kellemesen, beáztatjuk, lencse, füstölt főtt csülök, sárgarépa, petrezselyem, vöröshagyma, liszt, babérlevél, ételízesító, evőkanál mustár, tejföl, kiskanál ételecet, csokor petrezselyemzöld, olaj,
Rókagombás káposztalaves
0 komment 1 ember kedveli
Szórós túrós
1 komment 8 ember kedveli
Majonézes burgonyasaláta
0 komment 4 ember kedveli
Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke
0 komment 9 ember kedveli
Omlós sajtos -Kefíres pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Mandulás-kapros penne
0 komment 1 ember kedveli
Kefires sütemény
0 komment 7 ember kedveli
Őszi muffin
0 komment 2 ember kedveli
Diós-banános piskóta
0 komment 4 ember kedveli
Vaddisznópörkölt vörösborral
0 komment 7 ember kedveli
Hurkával töltött krumpli
0 komment 2 ember kedveli
Részeg Izidor
0 komment 2 ember kedveli
Szilveszteri savanyú lencseleves
0 komment 2 ember kedveli
Gyümölcskenyér
0 komment 4 ember kedveli
Mentás sárgabarack-krémleves
0 komment 5 ember kedveli
Meggyes golyók
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.