Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pikáns húsos lencseleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 25 dkg lencse
» 30 dkg füstölt főtt csülök
» 2 sárgarépa
» 1 petrezselyem
» 1 fej vöröshagyma
» 1 ek liszt
» 2 babérlevél
» 1 ek ételízesító por
» 1 mokkáskanál nyers, darált csípős paprika
» 1 evőkanál mustár
» 2 dl tejföl
» 1 kiskanál ételecet
» fél csokor petrezselyemzöld
» olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Elővesszük kedvenc leveses fazekunkat. Kevés olajat öntünk bele, megfuttatjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd belevetjük a karikára vágott zöldséget. A liszttel meghintjük, lepirítjuk. Felöntjük mintegy másfél liter vízzel, hozzáadjuk a beáztatott, leszűrt lencsét, kevergetve felforraljuk. Megfűszerezzük, majd kis lángon, lefedve puhára főzzük. Ha elkészült, a tejföllel dúsítjuk, a kockákra vágott csülökhúst belekeverjük. Összeforraljuk, majd meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, az ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük, és azon melegében tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

A lencsét a főzés előtt 12 órával beáztatjuk.
Puha kenyérrel adjuk fel az asztalra, és ne sajnáljunk egy korsó harmatos világos sört sem.
1 komment 3 ember kedveli galambjani
2013.03.03 07:52
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
zsokazsoka 2013.03.20. 10:47 (#1)
Csak kiszeretném egészíteni ,hogy ez a leves nagyn finom ,ételízesítző nélkül is ,és sokkal egészségesebb,nem az főz jól ki ezeket a baromságokat használja hozzá,tele van izfokozókal ,csak betegséget kreálsz és mérgezed a családodat,,bocsika ,olvass utánna,üdv Zsóka
Címkék
finomra vágott, karikára vágott, liszttel meghintjük, tejföllel dúsítjuk, kockákra vágott, ecettel kellemesen, főzés előtt, korsó harmatos, petrezselyemzöld, petrezselyemmel, Megfűszerezzük, Összeforraljuk, petrezselyem, belekeverjük, megfuttatjuk, vöröshagymát, felforraljuk, ételízesító, mokkáskanál, vöröshagyma, lencseleves, hozzáadjuk, Elővesszük, meghintjük, csülökhúst, belevetjük, lepirítjuk, kevergetve, meghintjük, fazekunkat, beáztatott, babérlevél, kellemesen, beáztatjuk, lencse, füstölt főtt csülök, sárgarépa, petrezselyem, vöröshagyma, liszt, babérlevél, ételízesító, evőkanál mustár, tejföl, kiskanál ételecet, csokor petrezselyemzöld, olaj,
Tejszínes gesztenyetorta
1 komment 9 ember kedveli
muffin
0 komment 2 ember kedveli
Disznótoros káposztaleves
0 komment 4 ember kedveli
Káposzta saláta
0 komment 1 ember kedveli
Sütőtökös tiramisu
1 komment 2 ember kedveli
Habos krémes szelet
0 komment 4 ember kedveli
Burgonyás linzer
0 komment 8 ember kedveli
Máglyarakás könnyen
0 komment 10 ember kedveli
Halászlé
5 komment 6 ember kedveli
Kalapos csók
0 komment 10 ember kedveli
Sült hekk
0 komment 7 ember kedveli
Isteni linzer
1 komment 27 ember kedveli
Pilóta keksz
0 komment 2 ember kedveli
Barackos csirke
0 komment 1 ember kedveli
Tojástekercs
1 komment 5 ember kedveli
Pirított tészta zöldségekkel
1 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.