Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy nagy, lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Szitáljuk át a lisztet a sütőporral, a tojások fehérjét és sárgáját válasszuk szét. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, majd a lisztet fokozatosan keverjük hozzá. A tojásfehérjékhez adjunk egy csipet sót, és robotgéppel verjük kemény habbá, majd apránként adagolva óvatosan keverjük a tésztába úgy, hogy a habot ne törjük szét. Öntsük a tepsibe, és süssük meg kb. 12-15 perc alatt, 165 fokon. Ha kész, borítsuk egy tiszta konyharuhára, húzzuk le róla a sütőpapírt, és a konyharuhával együtt tekerjük fel.
A krémhez a cukorral kikevert tojások sárgáját gőz fölött besűrítjük, majd lehűtjük. Ebbe a krémbe belekeverjük az előzőleg felolvasztott étcsokit, a vaníliakivonatot, az átszitált kakaót, a habosra kevert vajat és a rumot.
A piskótatekercset kiterítjük, megkenjük a krém 2/3 részével, megszórjuk mazsolával, narancshéjjal, dióval. Feltekerjük a piskótát úgy, hogy a széle alulra kerüljön. Bevonjuk a maradék krémmel, majd díszítjük.
Díszeket is készíthetünk hozzá, ezt már előzőleg is meg lehet csinálni, majd hagyni megszáradni. Ez készülhet akár marcipánból vagy fondantból is.
A kész süteményt ezután hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha valaki gyorsan el akarja készíteni, vehet hozzá kész piskótatekercset .
|
|
|
|
0 komment
|
14 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.16 07:03
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sütőt melegítsük, tojások fehérjét, tojássárgáját keverjük, lisztet fokozatosan, tojásfehérjékhez adjunk, tiszta konyharuhára, konyharuhával együtt, cukorral kikevert, krémbe belekeverjük, előzőleg felolvasztott, átszitált kakaót, habosra kevert, piskótatekercset kiterítjük, széle alulra, maradék krémmel, kész süteményt, vaníliakivonatot, piskótatekercset, tojásfehérjékhez, piskótatekercset, vaníliakivonat, felolvasztott, konyharuhával, narancshéjjal, tojássárgáját, belekeverjük, készíthetünk, konyharuhára, sütőpapírral, étcsokoládé, robotgéppel, marcipánból, fokozatosan, megszáradni, Feltekerjük, töltelékhez, fondantból, sütőporral, megszórjuk, kiterítjük, melegítsük, mazsolával, tojás, evőkanál cukor, púpos evőkanál liszt, csipet, késhegynyi sütőpor, töltelékhez4 tojás sárgája, porcukor, kávéskanál vaníliakivonat, étcsokoládé, evőkanál kakaópor, mazsola rumba áztatva, apróra vágott diót, evőkanál,
|
|
|
|
|