Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: nehéz
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A darált húsból kolbászkrémet készítünk. Hasonló az összetétel, mint a normális füstölt kolbász esetén, csak itt a fűszeres egyedi ízlés szerint való. ( Megpirítjuk olajon a hagymát, a fokhagymát és a darált húst, fűszerezzük és sózzuk. Nem adunk hozzá vizet. Kis lángon pároljuk)
megfőzzük a tojást keményre, és a krumplit külön hajában félkeményre, meghámozzuk.
Összeállítjuk a rakott krumplit egy tálban. alulra zsírozó, krumpli, kolbászkrém , tojás, krumpli, kolbászkrém, a tetejére tejföl és zsemlemorzsa, (esetleg sajt). Megsüssük a sütőben amíg illatozik.(Kb. 30 perc közepes lángon sütve.) A sütőben hagyjuk fogyaszthatóra hűlni. Frissen tálaljuk
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A kolbászkrém fűszerezése, ami nehézzé teszi a dolgot, mármint, hogy nem hentes által legyártott kolbászt használunk hozzá. Javasolt fűszerek: kakukkfű és gyömbér, szerecsendió és köménymag
|
|
|
|
1 komment
|
3 ember kedveli
|
vegyeleszre
2014.05.01 21:54
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
dudas33 |
2014.05.12. 16:59 (#1) |
|
|
diétás..... |
| |
|
|
|
kolbászkrém készítéshez, darált húsból, normális füstölt, fűszeres egyedi, darált húst, tojást keményre, krumplit külön, rakott krumplit, tetejére tejföl, sütőben amíg, sütőben hagyjuk, kolbászkrém fűszerezése, fogyaszthatóra, Összeállítjuk, kolbászkrémet, rakottkrumpli, zsemlemorzsa, zsemlemorzsa, szerecsendió, készítéshez, mokkáskanál, pirosparika, kolbászkrém, Megpirítjuk, kolbászkrém, fűszerezése, kolbászkrém, kolbászkrém, meghámozzuk, félkeményre, fűszerezzük, kikenéshez, fokhagymát, összetétel, legyártott, használunk, fűszerezve, készítünk, nagy hagyma, egész fokhagyma, főtt tojás, tejföl, mokkáskanál pirosparika, ízlés szerint fűszerezve, főtt krumpli,
|
|
|
|
|