Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csülköket megtisztítjuk, megmossuk, majd hideg, sós vízben feltesszük főni, fedő alatt puhára főzzük.
Amikor megpuhult, a léből kivéve, a csonthoz közelebbi oldalon felvágjuk, a csontot óvatosan kiemeljük, ügyelve arra, hogy szét ne essen.
Az ecetes tormába belereszeljük a meghámozott almát és sárgarépát, hozzáadjuk a tojássárgákat, sózzuk,
borsozzuk, majd ezt a tölteléket - arányosan elosztva - a 2 csülökbe, a csontok helyébe betöltjük.
Kötőzsineggel átkötjük, és kiolajozott tűzálló tálba tesszük. Megkenjük a maradék olajjal, és előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Amikor kihűlt, eltávolítjuk a kötőzsineget, és éles késsel nem túl vékony szeletekre vágjuk. Salátával tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.17 11:14
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
csülköket megtisztítjuk, léből kivéve, csonthoz közelebbi, csontot óvatosan, ecetes tormába, meghámozott almát, csontok helyébe, maradék olajjal, belereszeljük, előmelegített, Kötőzsineggel, megtisztítjuk, tojássárgákat, kötőzsineget, eltávolítjuk, kiolajozott, meghámozott, feltesszük, szeletekre, sárgarépát, tölteléket, hozzáadjuk, megmossuk, borsozzuk, megpuhult, arányosan, kiemeljük, felvágjuk, közelebbi, betöltjük, csülköket, Megkenjük, sárgarépa, Salátával, mellső csülök, sárgarépa, savanykás alma, reszelt ecetes torma, tojás, törött fehér bors, ízlés szerint, étolaj,
|
|
|
|
|