Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy hosszú szögletes sütőformát kivajazok és kevés cukorral megszórok. A sütőt bekapcsolom 180 fokra. A lágy vajat a cukorral konyhai robotgép segítségével összedolgozom, majd hozzáadom a tojásokat folyamatosan kavargatva, ezután a vanília aromát és a citromhéjat. Ezután váltogatva hozzákavarom a lisztes sütőporos keveréket és a tejet (úgy, hogy először egy kis liszt, utána egy kis tej, és így tovább amíg elfogy mindkettő), végül finoman belekavarom az áfonyát is. Az egészet beleöntöm a kikent formába és a sütő középső rácsán 60 percig sütöm. A süteményt kiveszem s sütőből és a formában hagyom kihűlni, majd kiborítom. Csak akkor lehet szépen szeletelni, ha már teljesen kihűlt.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom!
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
blackandi
2014.07.10 16:07
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hosszú szögletes, sütőt bekapcsolom, lágy vajat, cukorral konyhai, tojásokat folyamatosan, vanília aromát, lisztes sütőporos, egészet beleöntöm, kikent formába, sütő középső, süteményt kiveszem, formában hagyom, összedolgozom, hozzákavarom, folyamatosan, segítségével, citromhéjat, bekapcsolom, belekavarom, sütőformát, váltogatva, kavargatva, szeletelni, tojásokat, hozzáadom, megszórok, sütőporos, szögletes, kivajazok, keveréket, süteményt, kiborítom, mindkettő, beleöntöm, formában, kiveszem, cukorral, teljesen, citrom héja, csipet, sütőpor, vanília aroma, cukor, tojás, liszt, áfonya,
|
|
|
|
|
Sólet
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|