Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A szalalkálit a 1,5 evőkanál tejben elkeverem, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrok belőle.
Három részre osztom és folpackba csomagolva 2 órát pihentetem.
Pihentetés után kicsomagolom és a tepsi méretének megfelelő 27x39 cm-es lapokat nyújtok belőle. Könnyebben dolgozható, ha a gyúrótáblát finomliszt helyett rétesliszttel hintem meg.
A tepsi hátuljára fektetem a lapokat, kicsit megszurkálom és előmelegített sütőben 210 °C-on 8-10 perc alatt külön-külön megsütöm.
Ahogy kivettem a tésztalapokat a sütőből, egy kés segítségével átcsúsztatom őket egy hideg tálcára.
Ahogy a lapok hűlnek, szárazzá válnak, de ne ijedjünk meg, a krémtől vissza fognak puhulni.
A krémhez a pudingport 3 dl hideg tejben egy kézi habverővel elkeverem.
A többi tejet a cukorral, vanílás cukorral felforralom, hozzáöntöm lassan a pudingporos pépet, összekeverem, majd forrásig főzöm.
A tűzhelyről levéve belekeverem a Ramát és ezzel a forró krémmel megtöltöm a lapokat két egyenlő rétegben.
Hűtőbe teszem legalább egy éjszakára, majd másnap forró vízbe mártott késsel téglalap alakúra szeletelem
A tetejét meghintem porcukorral és ízlés szerint díszítem gyümölccsel.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Isteni finom!
|
|
|
|
1 komment
|
5 ember kedveli
|
pokollady
2014.11.27 14:55
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
egybajai |
2016.11.29. 14:48 (#1) |
|
|
Hát ez minden bizonnyal attól lett "házi" krémes, mert hogy házban készült!
Ugyanis az igazi krémes: nevezzük azt cukrászdainak, vagy házinak, FŐZÖTT KRÉMMEL készül, tojásból, tejből, lisztből, vaníliával, vagy csak vaníliás cukorral ízesítve, és CSAK két lapból áll! Ez a recept inkább hasonlít a Tesco-ban, meg a reklámokban látható emelet magas krémesekhez, melyek pudingporból, zselatínnal készülnek; na persze, azokat is házinak titulálják. |
| |
|
|
|
többi hozzávalóval, tepsi méretének, gyúrótáblát finomliszt, tepsi hátuljára, hideg tálcára, lapok hűlnek, krémtől vissza, kézi habverővel, többi tejet, pudingporos pépet, tűzhelyről levéve, forró krémmel, tetejét meghintem, kristálycukor, előmelegített, rétesliszttel, tésztalapokat, átcsúsztatom, hozzávalóval, megszurkálom, összekeverem, kicsomagolom, szalakálihoz, segítségével, szalalkálit, felforralom, belekeverem, gyúrótáblát, porcukorral, díszítéshez, gyümölccsel, pudingporos, csomagolva, dolgozható, pihentetem, szeletelem, Pihentetés, habverővel, pudingport, liszt, nyers tojás, Rama margarin, porcukor, evőkanál szalakálihoz, evőkanál 12%-os tejföl, liter krémhez, kristálycukor, csomag vaníliás cukor, Rama margarin, porcukor díszítéshez, szalakáli,
|
|
|
|
|