Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Házi krémes recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 5 főre
» 35 dkg liszt
» 1 db nyers tojás
» 10 dkg Rama margarin
» 5 dkg porcukor
» 1,5 evőkanál 2,8 % -os tej a szalakálihoz
» 1 evőkanál 12%-os tejföl
» 1,5 liter 2,8 % -os tej a krémhez
» 4 csomag főzni való vaníliás pudingpor
» 30 dkg kristálycukor
» 2 csomag vaníliás cukor
» 10 dkg Rama margarin
» porcukor díszítéshez
» 1 dkg szalakáli
» fehér ribizli fürtökben, nem leszemezve
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A szalalkálit a 1,5 evőkanál tejben elkeverem, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrok belőle.
Három részre osztom és folpackba csomagolva 2 órát pihentetem.
Pihentetés után kicsomagolom és a tepsi méretének megfelelő 27x39 cm-es lapokat nyújtok belőle. Könnyebben dolgozható, ha a gyúrótáblát finomliszt helyett rétesliszttel hintem meg.
A tepsi hátuljára fektetem a lapokat, kicsit megszurkálom és előmelegített sütőben 210 °C-on 8-10 perc alatt külön-külön megsütöm.
Ahogy kivettem a tésztalapokat a sütőből, egy kés segítségével átcsúsztatom őket egy hideg tálcára.
Ahogy a lapok hűlnek, szárazzá válnak, de ne ijedjünk meg, a krémtől vissza fognak puhulni.
A krémhez a pudingport 3 dl hideg tejben egy kézi habverővel elkeverem.
A többi tejet a cukorral, vanílás cukorral felforralom, hozzáöntöm lassan a pudingporos pépet, összekeverem, majd forrásig főzöm.
A tűzhelyről levéve belekeverem a Ramát és ezzel a forró krémmel megtöltöm a lapokat két egyenlő rétegben.
Hűtőbe teszem legalább egy éjszakára, majd másnap forró vízbe mártott késsel téglalap alakúra szeletelem
A tetejét meghintem porcukorral és ízlés szerint díszítem gyümölccsel.
Megjegyzés / tipp:

Isteni finom!
1 komment 5 ember kedveli pokollady
2014.11.27 14:55
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
egybajai 2016.11.29. 14:48 (#1)
Hát ez minden bizonnyal attól lett "házi" krémes, mert hogy házban készült!
Ugyanis az igazi krémes: nevezzük azt cukrászdainak, vagy házinak, FŐZÖTT KRÉMMEL készül, tojásból, tejből, lisztből, vaníliával, vagy csak vaníliás cukorral ízesítve, és CSAK két lapból áll! Ez a recept inkább hasonlít a Tesco-ban, meg a reklámokban látható emelet magas krémesekhez, melyek pudingporból, zselatínnal készülnek; na persze, azokat is házinak titulálják.
Címkék
többi hozzávalóval, tepsi méretének, gyúrótáblát finomliszt, tepsi hátuljára, hideg tálcára, lapok hűlnek, krémtől vissza, kézi habverővel, többi tejet, pudingporos pépet, tűzhelyről levéve, forró krémmel, tetejét meghintem, kristálycukor, előmelegített, rétesliszttel, tésztalapokat, átcsúsztatom, hozzávalóval, megszurkálom, összekeverem, kicsomagolom, szalakálihoz, segítségével, szalalkálit, felforralom, belekeverem, gyúrótáblát, porcukorral, díszítéshez, gyümölccsel, pudingporos, csomagolva, dolgozható, pihentetem, szeletelem, Pihentetés, habverővel, pudingport, liszt, nyers tojás, Rama margarin, porcukor, evőkanál szalakálihoz, evőkanál 12%-os tejföl, liter krémhez, kristálycukor, csomag vaníliás cukor, Rama margarin, porcukor díszítéshez, szalakáli,
Baconban sült tokaji borecetes csirkemáj
0 komment 2 ember kedveli
Pásztorsajt !
0 komment 17 ember kedveli
Virslis carbonara
0 komment 2 ember kedveli
Csirkemell sajtos tésztával
0 komment 4 ember kedveli
Bögrés kókuszos sütemény
0 komment 19 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 1 ember kedveli
Muffinsütőben sült húspogácsa
0 komment 26 ember kedveli
Bádeni őzgerinc.
0 komment 1 ember kedveli
Vajas pogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Vega rakott krumpli
0 komment 1 ember kedveli
Spárgás pulykamell
0 komment 1 ember kedveli
Fehérboros tűzdelt pulykasült
1 komment 4 ember kedveli
Debreceni sült oldalas
0 komment 4 ember kedveli
Ananászos csirkemell mazsolás rizzsel
0 komment 9 ember kedveli
Bugaci töltött csirke
1 komment 14 ember kedveli
Hideg tejszínes gyümölcs leves
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.