Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1,25 l tejet felteszük forralni egy evőkanál cukorral. Közben a hat tojás szétválasztjuk, és a fehérjéket felverjük 1-2 evőkanál cukorral kemény habbá.
A tojásfehérjét kanállal beleszaggatjuk a tejbe, egyszerre annyit, amennyi elfér. 1-1 percig főzzük mindkét oldalukat.
Közben a tojások sárgáját kikavarjuk a vaníliás cukkorral és a vaníliás pudingporral. Kis tejet merünk hozzá, simára keverjük.
A kész galuskákat félretesszük.
Amiben a galuskák főttek, belekavarjuk a pudingporral simára elkevert tojássárgáját, és sűrűsödésig főzzük.
Felfőzzük a maradék 7,5 dl tejjel a csokipudingot, 1-2 evőkanál cukor hozzáadásával.
A tál aljára vanílliapuding, rá hab, majd csokipuding, mazsola és így tovább.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha kihűlt, csokisziruppal leöntjük.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
dorcih
2012.04.01 17:01
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
evőkanál cukorral, fehérjéket felverjük, tojásfehérjét kanállal, tojások sárgáját, vaníliás cukkorral, vaníliás pudingporral, kész galuskákat, galuskák főttek, pudingporral simára, szétválasztjuk, beleszaggatjuk, vanílliapuding, csokisziruppal, tojássárgáját, hozzáadásával, csokipudingot, tojásfehérjét, félretesszük, pudingporral, belekavarjuk, pudingporral, csokiszirup, csokipuding, sűrűsödésig, kikavarjuk, galuskákat, fehérjéket, cukkorral, felverjük, egyszerre, felteszük, oldalukat, Felfőzzük, pudingpor, keverjük, mazsola, vanílás cukor, csokis pudinpor, vaníliás pudingpor, tojás, cukor vagy ízlés szerint, csokiszirup,
|
|
|
|
|