Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csirkét gondosan megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A paprikákat és a paradicsomokat megmossuk, a paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomokat meghámozzuk és mindkettőt felkockázzuk. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát. Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a húst, sózzuk, pár percig pirítjuk (óvatosan, le ne égjen). Ezután felöntjük kb. 2dl vízzel és rövid lében puhára pároljuk. Az elfövő levet pótoljuk, ha szükséges. Galuskával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Mivel a csirkének nincs olyan sűrű, tartalmas szaftja, mint a marhának, vagy a sertésnek (elég ,,vizes" marad), vagy néha a csirke előbb megpuhul, mint, hogy a hagyma és a paprika szétfőne benne, ezért a végén vegyük ki a húst és a szaftot botmixerrel turmixoljuk össze. Így nagyon finom, sűrű szaftja lesz a pörköltnek.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.12.21 13:44
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
csirkét gondosan, hagymát meghámozzuk, paradicsomokat megmossuk, paprikákat kicsumázzuk, paradicsomokat meghámozzuk, zsiradékon megdinszteljük, edényt lehúzzuk, elfövő levet, csirkének nincs, csirke előbb, paprika szétfőne, végén vegyük, szaftot botmixerrel, paradicsomokat, paradicsomokat, megdinszteljük, csirkepörkölt, feldaraboljuk, megtisztítjuk, pirospaprikát, Visszatesszük, felkockázzuk, pirospaprika, paradicsomot, meghámozzuk, turmixoljuk, kicsumázzuk, meghámozzuk, beletesszük, Beletesszük, botmixerrel, vöröshagyma, mindkettőt, pörköltnek, fokhagymát, konyhakész, paprikákat, Galuskával, elkeverjük, konyhakész csirke, paprika, paradicsom, hegyes erős paprika, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, kávéskanál őrölt kömény, evőkanál pirospaprika, evőkanál zsír,
|
|
|
|
|