Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A porhanyós tészta anyagait összegyúrjuk,3/4 részét tepsibe nyújtjuk és megkenjük lekvárral.
A kevert tésztához a vajat a porcukorral habosra kavarjuk,majd hozzáadjuk a tojást és a sárgáját.Hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet,a kakaót és a tejet,Ezt a masszát ráöntjük a lekvárral megkent tésztára.A porhanyós tészta félretett részéből ujjnyi rudakat sodrunk és hosszában egyenletes távolságban rátesszük a barna tésztára.Előmelegített sütőben megsütjük.
ez idő alatt a tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk,majd a meleg tésztára kenjük.Rövid idő alatt a hab megszárad és szeletelhető
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Igen finom és mutatós sütemény.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.07 19:10
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
porhanyós tészta, kevert tésztához, porcukorral habosra, szódabikarbónás lisztet, masszát ráöntjük, lekvárral megkent, barna tésztára, cukorral kemény, meleg tésztára, szódabikarbónás, tojásfehérjéből, összeállításhoz, szódabikarbóna, szódabikarbóna, Előmelegített, tojássárgája, összegyúrjuk, szeletelhető, tojásfehérje, porcukorral, megkenéshez, távolságban, késhegynyi, egyenletes, Hozzáadjuk, késhegynyi, hozzáadjuk, porhanyós, lekvárral, lekvárral, tésztához, megkenjük, hosszában, megszárad, tésztához, Porhanyós tésztához, liszt, vaj, cukor, késhegynyi szódabikarbóna, tejföl összeállításhoz, lekvár megkenéshez, Kevert tésztához, vaj, cukor, tojás, tojássárgája, késhegynyi szódabikarbóna, kiskanál kakaó, tej, liszt, Mázhoz, tojásfehérje, cukor,
|
|
|
|
|