Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kolbászos-virslis rakott karfiol... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg karfiol
» 25 dkg rizs
» 30 dkg virsli
» 30 dkg kolbász
» 15 dkg gouda sajt
» vaj a jénai kikenéséhez
» egy nagy doboz tejföl
» só
» bors
» majoranna
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd forró, sós, fele tej-fele vízben félkeményre főzzük. Leöblítjük hideg vízzel, majd lecsepegtetjük.
Ezalatt a rizst is megfőzzük, és lecsepegtetjük, majd ételízesítővel, sóval és borssal,majorannával ízesítjük.
A virslit és a kolbászt lehéjazzuk és felkarikázzuk.
Kivajazunk egy jénai tálat, és az aljára pakoljunk egy sor karfiolt majd a rizst. A rizsen szétterítjük a virsli és kolbászkarikákat, majd legvégül szépen rárakosgatjuk a karfiolrózsákat. Nyakon öntjük a tejföllel, és a legtetejére laponként rátesszük a sajtszeleteket.
Előmelegített sütőben kb. 200 fokon, 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Ha csak a párom és én ebédelünk belőle akkor sokkal szívesebben készítem árpagyönggyel ,sokkal ízletesebb.
0 komment 10 ember kedveli szelidszeder
2011.12.28 11:13
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
jénai kikenéséhezegy, karfiolt megtisztítjuk, kolbászt lehéjazzuk, jénai tálat, aljára pakoljunk, rizsen szétterítjük, legtetejére laponként, kolbászkarikákat, karfiolrózsákat, ételízesítővel, sajtszeleteket, lecsepegtetjük, lecsepegtetjük, felkarikázzuk, rárakosgatjuk, megtisztítjuk, árpagyönggyel, Előmelegített, majorannával, szétterítjük, aranybarnára, kikenéséhez, szívesebben, félkeményre, legtetejére, Leöblítjük, Kivajazunk, lehéjazzuk, ízletesebb, pakoljunk, ebédelünk, ízesítjük, megfőzzük, karfiol, rizs, virsli, kolbász, gouda sajt, jénai kikenéséhez, nagy doboz tejföl, bors, majoranna,
Mézes mustáros csirke szezámos bundában
0 komment 8 ember kedveli
Meggyes-zabpelyhes lepény
0 komment 8 ember kedveli
Puncs szelet
1 komment 27 ember kedveli
Rizskoh
1 komment 7 ember kedveli
Görög bárányfasírt
0 komment 2 ember kedveli
Mustáros fűszeres pogácsa
0 komment 12 ember kedveli
Színesen töltött csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Erdélyi krumplisaláta Gaálné módra
0 komment 4 ember kedveli
Húsgombócos zöldbableves
0 komment 3 ember kedveli
francia mákos
0 komment 6 ember kedveli
Mézes pulykacomb
2 komment 5 ember kedveli
Málnás limonádé
0 komment 1 ember kedveli
Csirkés pite
0 komment 2 ember kedveli
Fonatos töltött kenyér
0 komment 3 ember kedveli
Tökös-mákos rolád narancsos-mascarponés krémmel...
0 komment 5 ember kedveli
Tejfölös brokkoli
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.