Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd forró, sós, fele tej-fele vízben félkeményre főzzük. Leöblítjük hideg vízzel, majd lecsepegtetjük.
Ezalatt a rizst is megfőzzük, és lecsepegtetjük, majd ételízesítővel, sóval és borssal,majorannával ízesítjük.
A virslit és a kolbászt lehéjazzuk és felkarikázzuk.
Kivajazunk egy jénai tálat, és az aljára pakoljunk egy sor karfiolt majd a rizst. A rizsen szétterítjük a virsli és kolbászkarikákat, majd legvégül szépen rárakosgatjuk a karfiolrózsákat. Nyakon öntjük a tejföllel, és a legtetejére laponként rátesszük a sajtszeleteket.
Előmelegített sütőben kb. 200 fokon, 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha csak a párom és én ebédelünk belőle akkor sokkal szívesebben készítem árpagyönggyel ,sokkal ízletesebb.
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.28 11:13
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
        
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
jénai kikenéséhezegy, karfiolt megtisztítjuk, kolbászt lehéjazzuk, jénai tálat, aljára pakoljunk, rizsen szétterítjük, legtetejére laponként, kolbászkarikákat, karfiolrózsákat, ételízesítővel, sajtszeleteket, lecsepegtetjük, lecsepegtetjük, felkarikázzuk, rárakosgatjuk, megtisztítjuk, árpagyönggyel, Előmelegített, majorannával, szétterítjük, aranybarnára, kikenéséhez, szívesebben, félkeményre, legtetejére, Leöblítjük, Kivajazunk, lehéjazzuk, ízletesebb, pakoljunk, ebédelünk, ízesítjük, megfőzzük, karfiol, rizs, virsli, kolbász, gouda sajt, jénai kikenéséhez, nagy doboz tejföl, bors, majoranna,
|
|
|
|
|