Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A feldarabolt csirkét sóval, borssal fűszerezzük. (Aki nem szereti a bőrét, leszedheti és úgy fűszerezheti a csirkét.)
A lisztbe belekeverjük a fűszereket (a pirospaprikát is, mert a lisztnek pirosnak kell lennie), a hagymát felkarikázzuk.
Egy hőálló tálat kikenünk vajjal. A csirkehúst beleforgatjuk a fűszeres lisztbe, és a kikent tálba szorosan, egymás mellé rakjuk. A hagymakarikákat is beleforgatjuk a fűszeres lisztbe, és rárakjuk a csirkehúsokra. (Ha még maradt a fűszeres lisztből, azt is, azt is rászórhatjuk a tetejére.)
A tejfölt összekeverjük sóval, borssal, majorannával, zúzott
fokhagymával, esetleg pirospaprikával, a tejszínnel és az olajjal, és a hagymás húsra locsoljuk. Megszórjuk reszelt füstölt sajttal.
Alufóliával letakarjuk, előmelegített sütőben /kb. 180 fok/ sütjük kb. fél órát, majd az alufóliát levéve tovább sütjük további 20
percet. Amikor már szép piros, puha és szaftos, akkor elkészült.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Saláta illik hozzá.
|
|
|
|
1 komment
|
24 ember kedveli
|
birann
2013.07.16 21:11
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
frenco69 |
2013.10.20. 16:52 (#1) |
|
 |
Egyszer abbahagytam-megis bántam! |
| |
|
|
|
feldarabolt csirkét, lisztbe belekeverjük, lisztnek pirosnak, hagymát felkarikázzuk, hőálló tálat, csirkehúst beleforgatjuk, fűszeres lisztbe, kikent tálba, fűszeres lisztből, tejfölt összekeverjük, hagymás húsra, alufóliát levéve, Abbahagyhatatlan, hagymakarikákat, pirospaprikával, beleforgatjuk, előmelegített, csirkehúsokra, pirospaprikát, felkarikázzuk, beleforgatjuk, összekeverjük, fűszerezheti, rászórhatjuk, pirospaprika, fokhagymával, belekeverjük, majorannával, Alufóliával, fűszerezzük, főzőtejszin, feldarabolt, Megszórjuk, fűszereket, letakarjuk, leszedheti, tejszínnel, csirkemell, főzőtejszin, hagyma, füstölt sajt, majoránna, őrölt kömény, gerezd fokhagyma, olaj,
|
|
|
|
|