Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sajtos tészta recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 35 dkg makaróni
» 8 dkg bacon
» kakukkfű
» 3 db újhagyma
» 5 dkg zsemlemorzsa
» friss petrezselyem
» sajtmártáshoz:
» 4 dkg liszt
» 4 dkg vaj
» őrölt szerecsendió
» 1 tk. mustár
» 2 dl tej
» 270 ml tejszín
» 20 dkg goronzola
» 11.5 dkg parmezán
» só és bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A sütőt 200 fokra felmelegítem.
A makarónit kisebb darabokra tördelem, s sós vízben megfőzöm, leszűröm.
A mártáshoz egy serpenyőben felolvasztom a vajat, belerakom a lisztet,kevergetem.
Amikor besűrűsödött , hozzáadom a tejet, kevergetve krémesre főzöm.
Ha ezzel megvagyok , akkor keverem bele a parmezán 2 / 3 részét, gorgonzolának a 3 / 4 részét, elkeverem az egészet.
ha kell sózom és borsozom.
Az alaphoz a bacont kockára vágom és serpenyőben kiolvasztom , majd a karikára vágott újhagymát is belekeverem, pirítom tovább együtt.

A tésztát, a szószt, az alapot összekeverem, kivajazott jénaiba rakom, s a tetejére szórom a maradék sajtokat.
Az előmelegített sütőbe 20-30 percig sütöm
Megjegyzés / tipp:

A bacontől és a hagymától lesz igazán különleges íze az ételnek.
A parmezán helyett lehet füstölt sajtot is használni.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 8 ember kedveli ibolya58
2012.08.15 23:03
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
makarónit kisebb, serpenyőben felolvasztom, bacont kockára, karikára vágott, alapot összekeverem, tetejére szórom, maradék sajtokat, előmelegített sütőbe, hagymától lesz, parmezán helyett, sajtmártáshoz, gorgonzolának, előmelegített, petrezselyem, összekeverem, felmelegítem, szerecsendió, zsemlemorzsa, besűrűsödött, felolvasztom, serpenyőben, belekeverem, serpenyőben, kiolvasztom, kivajazott, különleges, kevergetve, kevergetem, belerakom, goronzola, hozzáadom, hagymától, elkeverem, újhagymát, makarónit, darabokra, makaróni, bacon, kakukkfű, újhagyma, zsemlemorzsa, friss petrezselyem, sajtmártáshoz, liszt, őrölt szerecsendió, mustár, tejszín, goronzola, parmezán, bors,
Brokkolikrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Gesztenyekrémleves
0 komment 4 ember kedveli
Avokádós Ráksaláta
0 komment 3 ember kedveli
Mustáros fokhagymás ínyenc raguleves
0 komment 10 ember kedveli
Részeg Izidor
0 komment 2 ember kedveli
Babos pacalpörkölt
0 komment 5 ember kedveli
Fűszeres-hagymás babsaláta
1 komment 4 ember kedveli
Káposztás rétes, borsos mártással
0 komment 6 ember kedveli
Zöldségkrémleves
0 komment 2 ember kedveli
Epres indiáner
0 komment 10 ember kedveli
Pudingos diabetikus szelet,ahogy én csinálom
1 komment 3 ember kedveli
Csirkés ratatouille
0 komment 5 ember kedveli
Tuti finom almáspite
0 komment 13 ember kedveli
Tejszínes gesztenyetorta
1 komment 9 ember kedveli
Babos káposztaleves
0 komment 5 ember kedveli
Virsli tojással
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.