Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kukoricadarát 1 liter vízben 1 csipet sóval megfőzzük.
Miután megfőtt, a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, a cukrokat, a sütőport, a tejfölt vagy natúr joghurtot, a túrót, a citrom levét és héját, végül pedig a tojásokat.
A masszát alaposan összedolgozzuk, majd elegyengetjük az előzőleg margarinnal kikent és kilisztezett nagytepsiben.
Tetejére szilvalekvárkupacokat teszünk kiskanállal egymástól olyan távolságra, hogy szeletelésnél majd minden szelet közepére jusson egy. (Innen ered a név is - macskatiprás -, hiszen miután megsült, úgy néz ki, mintha nyers állapotában belegyalogolt volna a házi kedvenc.)
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szépen megbarnul.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 35*40*3 cm
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.10 11:51
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tűzről levéve, tejfölt vagy, citrom levét, masszát alaposan, előzőleg margarinnal, házi kedvenc, teteje szépen, összedolgozzuk, szeletelésnél, elegyengetjük, Előmelegített, belegyalogolt, hozzákeverjük, kukoricadarát, kilisztezett, macskatiprás, kukoricadara, nagytepsiben, szilvalekvár, Macskatiprás, margarinnal, állapotában, kiskanállal, távolságra, joghurtot, tojásokat, megbarnul, megfőzzük, búzaliszt, egymástól, előzőleg, közepére, vaníliás, kukoricadara, liter, csipet, búzaliszt, cukor, vaníliás cukor, sütőpor, tejföl vagy natúr joghurt, túró, tojás, citrom leve reszelt héja, Rama, szilvalekvár,
|
|
|
|
|