Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Először a krém alapját kell elkészíteni, hogy jól kihűljön. A pudingból (+ keményítőből) és a tejből sűrű krémet főzünk, félretesszük, hogy jól kihűljön. Időnként át lehet keverni,hogy gyorsabban hűljön.
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral alaposan (habosra) kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót, a tojásfehérjéből egy keveset (így könnyebben kezelhető a massza), és jól összekeverjük. Végül finom, laza mozdulatokkal belekeverjük (részletekben) a maradék tojásfehérjét, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze. Ettől lesz olyan könnyű, légies a piskóta.
Egy nagyobb ( belső mérete 34 x 34 cm) sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a tésztát, és 180°C-on megsütjük tűpróbáig (kb. 10-12 perc, sütő-függő). TIPP: Hogy a sütőpapír ne csúszkáljon, én egy kevés margarinnal helyenként megkenem a tepsit, és úgy teszem rá a sütőpapírt, amiből érdemes a szilikonosat venni.
Amíg hűl a piskóta befejezzük a krémet. A margarint a cukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt főzött krémhez adjuk, összekeverjük ( a botmixer vált be a legjobban), végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Én friss kókuszt használok hozzá, mert sokkal krémesebb és ízletesebb tőle a süti, mivel benne vannak az olajok, zsírok. A kókuszvizet nem szoktam felhasználni, de azt is lehet. Igaz, hogy melósabb, de megéri, egyszerre 2-3 kb. 500 g-os kókuszdiót veszek, feltöröm, meghámozom, lereszelem, és 170 g-os adagokban lefagyasztom.
Az eredeti receptben a süti piskótatekercs. Én azonban az egyszerűség kedvéért 3 egyforma lapot vágok ki de akár kört is lehet vagy amit a fantázia enged , és rétegezve megkenem a krémmel a lapokat úgy, hogy a tetejére is jusson.
Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen a krém. Akár az oldalára is lehet tenni a krémből, így szülinapi tortaként is megállja a helyét. A tetejét díszíthetjük kakaóporral, reszelt csokival de csak fogyasztás / tálalás előtt ajánlom rátenni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok hozzá !
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.09 09:41
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
krém alapját, tejből sűrű, tojások fehérjét, tojások sárgáját, cukorral alaposan, maradék tojásfehérjét, kevés margarinnal, szilikonosat venni, piskóta befejezzük, kihűlt főzött, botmixer vált, eredeti receptben, süti piskótatekercs, egyszerűség kedvéért, fantázia enged, tetejét díszíthetjük, kókuszreszeléket, tojásfehérjéből, kókuszreszelék, piskótatekercs, mozdulatokkal, összekeverjük, kristálycukor, tojásfehérjét, összekeverjük, díszíthetjük, részletekben, belekeverjük, félretesszük, felhasználni, szilikonosat, sütőpapírral, lefagyasztom, Kókuszkrémes, sütőmargarin, keményítőből, megdermedjen, kakaóporral, cukrozatlan, egyszerűség, kókuszvizet, margarinnal, piskótához, tojás, evőkanál kristálycukor, púpozott evőkanál liszt, késhegynyi sütőpor, krémhez, tej, sütőmargarin, porcukor, kókuszreszelék,
|
|
|
|
|