Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
A legfinomabb Szilvás Gombóc recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1.5 kg burgonya
» 75 dkg finomliszt
» 1 csipet
» 25 közepes szilva
» 2-3 ek cukor
» fahéj ízlés szerint
» 5 ek zsír (lehet vaj is)
» 5 db zsemle (ledarálva)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és kifőzzük.
Leszűrjük, összetörjük, hagyjuk kicsit kihűlni. Félbevágjuk, és kimagozzuk a szilvákat. A zsírt egy nagy serpenyőben felolvasztjuk, és beleszórjuk a morzsát. Kis lángon, folyamatosan kevergetve. Közben egy fazékban vizet forralunk. A cukrot összekeverjük a fahéjjal (ízlés szerint) és a szilvával együtt a gyúródeszka közelébe helyezzük.
Ha a krumpli olyan hőfokra hűlt, hogy már nem égeti a kezünket, akkor nekikezdhetünk. A lisztet rászitáljuk a krumplira, hozzáadunk egy csipet sót, és amilyen gyorsan csak tudjuk, összedolgozzuk. Lágy tésztát kapunk, amit a vastagon lisztezett gyóródesztkára teszünk, és jó ujjnyi vastagra nyújtunk.
Kb. 8x8 cm-es négyzeteket vágunk belőle.
Kezünkbe veszünk egy tésztanégyzetet, közepére egy szilvát, vastagon megszórjuk fahéjas cukorral, ráhajtuk a négy sarkát, és gombócot formázunk belőle. Nagyon gyorsan dolgozzunk, mert ha áll, nagyon nyúlóssá válik, és amúgy sincs túllisztezve a tészta, hogy jó puhák lenyenek a gombócok.
Annyit teszünk egyszerre a fővő vízbe, amennyi kényelmesen elfér, mert picikét nőnek. Kb. 2 perc után kicsit megrázzuk a lábast, mert a krumplis tészta hajlamos leragandni, és akkor nem jön fel a gombóc. Ha a gombócok feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal kiemeljük, és a pirított morzsába tesszük. Megforgatjuk óvatosan, majd tálba tesszük.

Megjegyzés / tipp:

Aki szereti meghintheti porcukorral! Jó étvágyat kívánok!!
1 komment 12 ember kedveli biga26
2016.08.03 22:28
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
daradzx 2016.08.07. 09:05 (#1)
Ezt kipróbálom!!!
Címkék
legfinomabb Szilvás, krumplit meghámozzuk, nagy serpenyőben, fazékban vizet, cukrot összekeverjük, szilvával együtt, gyúródeszka közelébe, krumpli olyan, lisztet rászitáljuk, vastagon lisztezett, négy sarkát, fővő vízbe, krumplis tészta, gombócok feljönnek, pirított morzsába, tésztanégyzetet, összedolgozzuk, nekikezdhetünk, gyóródesztkára, összekeverjük, felolvasztjuk, szűrőkanállal, Megforgatjuk, túllisztezve, felkockázzuk, folyamatosan, meghintheti, meghámozzuk, összetörjük, Félbevágjuk, beleszórjuk, rászitáljuk, gyúródeszka, négyzeteket, porcukorral, serpenyőben, legfinomabb, kényelmesen, hozzáadunk, kimagozzuk, finomliszt, burgonya, finomliszt, csipet, közepes szilva, cukor, fahéj ízlés szerint, zsír lehet, zsemle ledarálva,
Csülkös Bableves Update 100
0 komment 12 ember kedveli
Tradicionális német szilvás lepény
0 komment 2 ember kedveli
Gombával töltött zsemle
0 komment 4 ember kedveli
Alma pongyolában
0 komment 6 ember kedveli
Mediterrán csirke zöldségkörettel
0 komment 2 ember kedveli
Jénaiban sült brokkoli...
0 komment 16 ember kedveli
Csirke Józsi módra
0 komment 7 ember kedveli
Mézes krémes
0 komment 11 ember kedveli
Sertésborda vadász módra !
1 komment 32 ember kedveli
Gombás sertésfalatok vadasan
1 komment 26 ember kedveli
M&Ms muffin
0 komment 1 ember kedveli
Búbos hús
0 komment 7 ember kedveli
Rakott orsó tészta
0 komment 5 ember kedveli
Finom őszi pite
0 komment 2 ember kedveli
Alj nélküli túrós lepény
0 komment 2 ember kedveli
GYÜMÖLCSÖS ŐZGERINC (sütés nélkül)
2 komment 13 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.