Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst apró kockákra felvágom ,a serpenyőben melegített olajban kb: 10 percig pirítom , párolom .
Ezután adom hozzá az aprított hagymát, félkarikára vágott sárgarépát,elkeverem az egészet, s 5 percig párolom még.
Fél pohár vizet öntök alá, sózom és fűszerezem oreganóval ,s kevergetés közben készre főzöm .
A végén teszem bele a felvágott mentát is.
A sült burgonyához a burgonyát hullámos késsel csíkokra vágom fel.
Sót, borst, kevés pirospaprikát összekeverek és ezzel összekeverem a burgonyát.
Meglocsolom az olajjal és előmelegített 200 fokos sütőben szép pirosra sütöm , közben néha megkeverem.
A ragút és a köretet együtt tálalom ,uborkát is adok mellé.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A sertéshús helyett csinálható csirkéből,vagy pulykából is.
A burgonya fűszerezése :a legjobb hozzá a rozmaring, de lehet kakukkfűvel ,köménnyel is fűszerezni.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
ibolya58
2013.01.29 22:31
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
húst apró, serpenyőben melegített, aprított hagymát, végén teszem, felvágott mentát, sült burgonyához, burgonyát hullámos, köretet együtt, sertéshús helyett, burgonya fűszerezése, legjobb hozzá, előmelegített, pirospaprikát, összekeverek, pirospaprika, összekeverem, serpenyőben, burgonyához, félkarikára, Meglocsolom, burgonyával, fűszerezése, kakukkfűvel, oreganóval, kevergetés, fűszerezem, sárgarépát, melegített, fűszerezni, megkeverem, csinálható, sertéscomb, burgonyát, sertéshús, elkeverem, pulykából, rozmaring, sertéscomb, nagyobb hagyma, oregano, menta, olaj, burgonya, olaj, pirospaprika,
|
|
|
|
|