Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Rakott padlizsán. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 60 dkg padlizsán
» só
» tört színes bors
» olívaolaj
» friss paradicsomszeletek
» 3 dkg lágyabb sajt, juhsajt is lehet, főleg, ha bárányhúsból készítjük
» A húsos raguhoz:
» 1 kis fej vöröshagyma
» 30 dkg darált hús például bárány vagy sertés vagy csirke
» 1 evőkanál olívaolaj
» só
» bors
» 1 gerezd fokhagyma
» 20 dkg paradicsom
» pár szál petrezselyem
» 4-5 friss bazsalikomlevél
» sajt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A padlizsánt mossuk meg, és 12 szeletre vágjuk.
Grillserpenyőben, olíva olajon grillezzük meg minden oldalukat, közben enyhén sózzuk, tört színes borssal ízesítsük.
A paradicsomokat a szárvégződésénél vágjuk be kereszt alakban, majd pár másodpercig tegyük forró vízbe. Utána lehúzható a héjuk.
A petrezselyemmel és a bazsalikommal turmixoljuk darabosra.
Amikor a padlizsánok elkészültek, öntsünk a serpenyőben még egy kevés olajat, és ezen dinszteljük meg az aprított vöröshagymát.
Majd tegyük rá a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítsuk, amíg a hús ki nem fehéredik.
Öntsük rá a paradicsomot, reszeljük bele a fokhagymát, aki szereti, kis chilit is adhat hozzá, vagy erős paprikát.
A sütőlapot fedjük le sütőpapírra, és építsük fel belőle három tornyot. Alul padlizsán, majd erre tegyük a darált húsos ragut (egy-két csapott ek elég rétegenként).
A tetején padlizsán legyen. Erre szórjuk a reszelt sajtot, amit 1-2 szelet friss, paradicsomszelettel koronázunk meg.
200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz (kb. 10 perc).
Megjegyzés / tipp:

Rakott padlizsán-Muszaka, a Balkán Régió, a Kelet-Mediterráneum, és a Közel-Kelet pirított padlizsán alapú, húsos főétele. Nagyon sokféle képen készítik.Dekoratív és finom is.
0 komment 2 ember kedveli haaapci
2012.09.21 09:46
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
padlizsánt mossuk, szárvégződésénél vágjuk, bazsalikommal turmixoljuk, padlizsánok elkészültek, kevés olajat, aprított vöröshagymát, darált húst, sütőlapot fedjük, darált húsos, tetején padlizsán, reszelt sajtot, sajt aranybarna, Grillserpenyőben, szárvégződésénél, bazsalikomlevél, petrezselyemmel, paradicsomokat, Mediterráneum, bazsalikommal, petrezselyem, bárányhúsból, paradicsomot, vöröshagymát, sütőpapírra, turmixoljuk, rétegenként, vöröshagyma, másodpercig, serpenyőben, padlizsánok, dinszteljük, elkészültek, koronázunk, paradicsom, fokhagymát, aranybarna, grillezzük, padlizsánt, padlizsán, tört színes bors, olívaolaj, friss paradicsomszeletek, húsos raguhoz, vöröshagyma, evőkanál olívaolaj, bors, gerezd fokhagyma, paradicsom, szál petrezselyem, friss bazsalikomlevél, sajt,
Boleró szelet
0 komment 2 ember kedveli
Obatzer (bajor sajtkrém)
0 komment 2 ember kedveli
Őszibarackos currys pulyka felsőcomb
0 komment 1 ember kedveli
Rántott karfiol.
0 komment 1 ember kedveli
Berliner
0 komment 7 ember kedveli
Sajt tekercs
0 komment 14 ember kedveli
Szilvásgombóc
0 komment 3 ember kedveli
Málnabomba
0 komment 3 ember kedveli
Vendéglős tál
3 komment 7 ember kedveli
Sajtos rudak
0 komment 4 ember kedveli
Szalontüdő...
0 komment 10 ember kedveli
Karácsonyi puncskocka
0 komment 3 ember kedveli
Csokikrémes-meggyes süti
0 komment 9 ember kedveli
Fácánleves...
0 komment 5 ember kedveli
Káposztás bukta
2 komment 6 ember kedveli
gombafasirt
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.