Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Savanykás krumplileves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 2 főre
» 50 dkg újburgonya
» 1 csokor újhagyma
» 1 csokor petrezselyem
» 1 teáskanál őrölt kömény
» 2 evőkanál vaj
» 2 evőkanál ételízesítő
» 1 húsleveskocka
» 1 szikkadt zsemle
» 2 dl tejföl
» 2 tojássárgája
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az újburgonya héját kefével ledörzsöljük, vagy késsel megkapargatjuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és zöldjével együtt apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk a vizet róla, és felaprítjuk.

A burgonyát annyi hideg vízbe amennyi ellepi, kevés sóval, az őrölt köménymaggal kb. 10 perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Nagyobb lábasban 1 evőkanál vajat felforrósítunk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, és hozzáadjuk a burgonyát. Felöntjük 1 liter vízzel, beleszórjuk az ételízesítőt és a húsleveskockát. Borsozzuk és felforraljuk. A szikkadt zsemlét kockára vágjuk, és 1 evőkanál vajban megpirítjuk. Ezután a levest összeturmixoljuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, és újra felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A tejfölt simára keverjük a tojássárgákkal, és a leveshez adjuk, jól összekeverjük, de már nem forraljuk tovább.
Megjegyzés / tipp:

Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

0 komment 4 ember kedveli redrozsa
2012.06.30 11:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
újburgonya héját, hagymát megtisztítjuk, petrezselymet megmossuk, vizet róla, burgonyát annyi, őrölt köménymaggal, szikkadt zsemlét, levest összeturmixoljuk, tejfölt simára, leveshez adjuk, összeturmixoljuk, zsemlekockákkal, megkapargatjuk, tojássárgákkal, felforrósítunk, húsleveskockát, megtisztítjuk, húsleveskocka, összekeverjük, petrezselymet, felforraljuk, ledörzsöljük, petrezselyem, ételízesítőt, köménymaggal, felforraljuk, tojássárgája, krumplileves, felaprítjuk, beleszórjuk, megpirítjuk, ételízesítő, újburgonya, újburgonya, hozzáadjuk, megszórjuk, újburgonya, csokor újhagyma, csokor petrezselyem, teáskanál őrölt kömény, evőkanál, evőkanál ételízesítő, húsleveskocka, szikkadt zsemle, tejföl, tojássárgája,
Virslis "lábtörlő"...
0 komment 8 ember kedveli
Céklaleves almával-burgonyával.
0 komment 1 ember kedveli
Tiroli mártás
0 komment 1 ember kedveli
Csuka tormamártással
0 komment 2 ember kedveli
Vegetáriánus lencsés paprikáskrupmli
0 komment 1 ember kedveli
Mákos-szilvalekváros ostoros kalács
0 komment 10 ember kedveli
Olcsó leves
0 komment 2 ember kedveli
Nutellával töltött keksz !
0 komment 21 ember kedveli
Karobos kalács
0 komment 2 ember kedveli
Sajtpuffancs
0 komment 7 ember kedveli
Krumplipüré pinkben
0 komment 3 ember kedveli
Majonézes burgonyasaláta
0 komment 4 ember kedveli
Édes-savanyú krumpli.
0 komment 2 ember kedveli
Francia szelet
0 komment 2 ember kedveli
Jércesaláta-pirítóssal...
0 komment 1 ember kedveli
Csokis kávés keksz
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.