Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A porcukrot a két tojással habosra keverjük.
Hozzáadjuk a margarint/vajat, majd a lisztet (melybe a sütőport kevertük).
Dió nagyságú gombócokat készítünk (25 db lesz).
A gombócokat a formákba nyomkodjuk, és sütjük (mindig száraz formát használjunk). Sütés: 180°C 25 perc
A töltelék készítésénél a hozzávalókat a margarin/vajon kívül összekeverjük.
Felfőzzük (forrástól számított 5-6 perc), ha sűrüsödik, levesszük, és belekeverjük a margarint/vajat.
A megsült kosárkákba öntjük a tölteléket.
Díszíthetjük úgy, hogy a tojásfehérjét a porcukorral kikeverjük, és ízlés szerint mintázzuk (a kihűlt tölteléket díszítsük).
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha valamiért híg lenne a töltelék, lehet még lisztet belerakni.
Díszíthetjük kedvünk szerint.
|
|
|
|
2 komment
|
11 ember kedveli
|
pekbeata
2011.12.17 00:59
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
pekbeata |
2012.02.15. 20:01 (#2) |
|
 |
Igen, onnan kezdődik. |
|
margareta51 |
2012.01.02. 13:29 (#1) |
|
 |
A toltelek a 30 dkg cukortol kezdodik? |
| |
|
|
|
sütőport kevertük, formákba nyomkodjuk, töltelék készítésénél, megsült kosárkákba, porcukorral kikeverjük, kihűlt tölteléket, összekeverjük, tojásfehérjét, Díszíthetjük, Díszíthetjük, tojásfehérje, belekeverjük, készítésénél, hozzávalókat, porcukorral, használjunk, gombócokat, gombócokat, kikeverjük, kosárkákba, Hozzáadjuk, tölteléket, nyomkodjuk, tölteléket, margarint, porcukrot, sűrüsödik, Felfőzzük, forrástól, készítünk, díszítsük, valamiért, porcukor, tojás, margarin, liszt, negyed tasak sütőpor, cukor, tojás, liszt, kakaó, margarin, tojásfehérje, porcukor,
|
|
|
|
|