Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A megtisztított hagymákat 4 felé vágom, felszeletelem és lábosban 2 ek forró olajon megpárolom. Rászórom a curryt, és rövid ideig együtt pirítom, felöntöm a fehérborral és a levessel, felforralom, majd fedő alatt alacsony hőfokon 15 percig főzöm. Közben 2 fej megtisztított, felkockázott vöröshagymát elkeverek a darált hússal és a tojással, fűszerezem és a masszából kis gombócokat formázok, amiket a maradék forró olajon 5 perc alatt kisütök, majd kiveszem az olajból. A hagymalevesbe kb. 1/2 dl tejfölt keverek, sózom-borsozom, majd beleteszem a húsgombócokat és összemelegítem. A petrezselyemzöldet megmosom, lerázom és felaprítom. A hagymalevest megszórom vele és a maradék tejföllel díszítve tálalom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
szonoczky
2014.03.13 15:35
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
megtisztított hagymákat, darált hússal, maradék forró, hagymalevest megszórom, maradék tejföllel, összemelegítem, megtisztított, megtisztított, felszeletelem, húsgombócokat, hagymalevesbe, petrezselyem, zöldségleves, hagymalevest, húsgombóccal, vöröshagymát, felkockázott, hagymaleves, fehérborral, vöröshagyma, felforralom, gombócokat, megpárolom, fűszerezem, beleteszem, felaprítom, megszórom, tejföllel, hagymákat, masszából, elkeverek, tojás, curry, tejföl, vöröshagyma, csokor petrezselyem, zöldségleves, száraz fehérbor, étolaj, darált marha-sertés vegyesen, csipet, csipet bors,
|
|
|
|
|
Pizza
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|