Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gazdag leves darált hússal recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 20 dkg darált hús (sertés vagy baromfi)
» 2-3 evőkanál csigatészta
» 1 csokor petrezselyem
» 2 sárgarépa
» 1 fehérrépa
» 1 kis hagyma
» 1 evőkanál olaj (vagy baromfizsír)
» ételízesítő, só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az olajon (vagy baromfizsíron) elkezdjük párolni a darált húst és a csigatésztát. Ha félig megpárolódott, beletesszük a feldarabolt leveszöldséget és az egészben hagyott hagymát. Még pároljuk keveset, majd felengedjük vízzel, hozzáadunk ízlés szerint ételízesítőt, sót. A zöldséggel egy időben megfő a darált hús és a csigatészta. Félfövésnél beletesszük a petrezselyem zöldjét. Aki szereti, egy csipet tárkonnyal és egy leheletnyi sáfránnyal még ízesítheti.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon kiadós és ízletes leves. Jó étvágyat hozzá!
Szűkebb és tágabb családunkban kedvelt, kiadós leves.
1 komment 5 ember kedveli galambjani
2012.12.05 15:52
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
zsokazsoka 2013.01.02. 13:34 (#1)
galambjaninak üzenem tisztelettel, ,ezt én is szoktam csinálni,de egy jó tanács az ételízesítőt hagyd el mert amibe ízfokozó van roppant sok betegséget idéz elő,a glutamát ,ideg ölő méreg ,én nem használok soha ,és isteni finom ételt főzök nélküle helyette tárkonnyal próbáljátok meg ,mindig azzal fogod csinálni az egészséges , üdv Zsóka
Címkék
darált húst, feldarabolt leveszöldséget, egészben hagyott, időben megfő, petrezselyem zöldjét, csipet tárkonnyal, leheletnyi sáfránnyal, leveszöldséget, baromfizsíron, megpárolódott, családunkban, petrezselyem, petrezselyem, ételízesítőt, csigatésztát, feldarabolt, beletesszük, Félfövésnél, ételízesítő, csigatészta, felengedjük, baromfizsír, beletesszük, csigatészta, zöldséggel, leheletnyi, hozzáadunk, ízesítheti, tárkonnyal, sáfránnyal, elkezdjük, sárgarépa, fehérrépa, darált sertés vagy baromfi, evőkanál csigatészta, csokor petrezselyem, sárgarépa, fehérrépa, hagyma, ételízesítő,
Rukkolával töltött göngyölt csirkemell.
0 komment 2 ember kedveli
Finom őszi pite
0 komment 2 ember kedveli
Meggyes hájas kifli
0 komment 10 ember kedveli
Mézes mákos süti
0 komment 2 ember kedveli
Mákvirág kalács
0 komment 1 ember kedveli
Csuka tormamártással
0 komment 2 ember kedveli
Csirkemell sajtmártással, pirított zöldségekkel
0 komment 2 ember kedveli
Citromos-paradicsomos csirkecomb
0 komment 2 ember kedveli
Csirkemell baconbe tekerve őzgerinc formában
0 komment 12 ember kedveli
Ünnepi kalács húsvétra
1 komment 3 ember kedveli
Vagdalt burgonyatésztában !
1 komment 10 ember kedveli
Zabpelyhes-lencsefasírt
0 komment 14 ember kedveli
Paradicsomos-mozzarellás kenyér
0 komment 1 ember kedveli
Mákos zserbó
0 komment 11 ember kedveli
Mákos-nutellás bögresüti
0 komment 2 ember kedveli
Fűszeres túrókrém rozskenyérrel
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.