Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töpörtyűs pogácsa recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A tésztához:
» 50 dkg finomliszt
» 1 db tojás
» 3 dkg élesztő
» 5 dl tej
» 10 dkg mangalicazsír
» 20 dkg tepertő (mangalica)
» 1 ek cukor
» só ízlés szerint
» A kenéshez:
» 1 db tojás
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az élesztőt a cukorral, 1 kanál liszttel és egy deci langyos tejjel megfuttatjuk.
A lisztet a tojással, a kovásszal, evőkanál langyos zsírral és sóval, és szükség szerint adott langyos tejjel kemény rétestésztát dagasztunk.
Negyed órát kelesztjük, négyszögletesre nyújtjuk, fél cm vastagra.
Megkenjük langyos zsírral, sózzuk, 9 részre hajtogatjuk: magunktól elfele a tészta harmadát behajtjuk, a túlsó harmadot erre rá (magunk felé), aztán jobbról harmadot közép felé, majd balról középre, sodrófával lenyomjuk.
Negyed órát pihentetjük és ismételjük a nyújtást, kenést, sózást, hajtogatást.
A második hajtogatás után a langyos zsír maradékához keverjük a nagyon apróra vágott töpörtyűt és további két nyújtás, kenés (töpörtyűs zsírral), sózás, hajtogatás következik, mindig negyedórás pihenőket tartva közben.
Utoljára 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát és pogácsákat szaggatunk, kizsírozott tepsibe tesszük legalább 2 centire egymástól.
Tojással kenjük a tetejét, forró sütőben sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
1 komment 9 ember kedveli feviroza
2014.12.10 10:02
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
magdusi 2014.12.22. 13:42 (#1)
Éppen most készítettem el,nagyon finom lett
Címkék
deci langyos, tészta harmadát, túlsó harmadot, második hajtogatás, langyos zsír, nagyon apróra, négyszögletesre, mangalicazsír, megfuttatjuk, rétestésztát, hajtogatást, pihentetjük, hajtogatjuk, maradékához, kizsírozott, hajtogatás, következik, negyedórás, szaggatunk, ismételjük, kelesztjük, pogácsákat, dagasztunk, hajtogatás, finomliszt, sodrófával, Töpörtyűs, behajtjuk, töpörtyűt, kovásszal, pihenőket, töpörtyűs, tésztához, finomliszt, tojás, élesztő, mangalicazsír, tepertő mangalica, cukor, ízlés szerint, kenéshez, tojás,
Gombás szűzpecsenye vörösborral
0 komment 2 ember kedveli
Avokado leves (paleo)
1 komment 1 ember kedveli
Fejessaláta paradicsomszeletekkel
0 komment 2 ember kedveli
Spenótos palacsintatorta
0 komment 3 ember kedveli
Fonott kalács.
0 komment 3 ember kedveli
Mandulás csirke-zöldborsóval---
0 komment 4 ember kedveli
Mogyorótorta
1 komment 2 ember kedveli
Diós kevert, rumos-csokis mázzal
0 komment 2 ember kedveli
Juhtúrós pirog !
0 komment 9 ember kedveli
A legfinomabb Szilvás Gombóc
1 komment 12 ember kedveli
Tigris piskóta
0 komment 4 ember kedveli
Kétszínű kifli
0 komment 3 ember kedveli
Pataki tálban sült nyúl zöldségekkel
0 komment 3 ember kedveli
BACONBE GÖNGYÖLT MOZZARELLÁS CSIRKEMELL
0 komment 5 ember kedveli
Magyaros gombaleves burgonyagombóccal !
0 komment 9 ember kedveli
Gesztenyés zellerkrémleves...
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.