Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vöröshagymát kockára vágom és egy nagyobb serpenyőbe teszem. Hozzáadom az olajat vagy fél kanál zsírt (zsírral finomabb!). Üvegesre pirítom. Hozzáadom a lisztet, majd a pirospaprikát. Felöntöm fél liter vízzel és megsózom. Hozzáadom a pirosaranyat. 15 percig főzöm. Többször megkeverem míg mártáshoz hasonló sűrűre nem fő. Ha a hagyma megfőtt hozzáadom a fél kanál ecetet, majd beleütöm a tojásokat sorba-sorba. Fedő alatt főzöm még 5 percig, míg a tojás keményre nem fő, majd tálalom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Gyors vacsoraétel. Friss kenyérrel nagyon laktató. Olaj helyett fél kanál házi zsírral készítve még finomabb.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
csenderr
2014.01.05 18:14
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vöröshagymát kockára, nagyobb serpenyőbe, olajat vagy, hagyma megfőtt, tojásokat sorba-sorba, tojás keményre, pirospaprikát, pirospaprika, pirosaranyat, Savanyútojás, vöröshagymát, vacsoraétel, vöröshagyma, serpenyőbe, megkeverem, pirosarany, tojásokat, kenyérrel, hozzáadom, Hozzáadom, mártáshoz, Hozzáadom, Hozzáadom, készítve, beleütöm, Üvegesre, finomabb, keményre, evőkanál, evőkanál, megsózom, Felöntöm, vöröshagyma, tojás, evőkanál liszt, ízlés szerint, kanál %-os ecet,
|
|
|
|
|
Krémes
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
|
|
|
|
|