Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A pennét sós vízben kifőzöm. A padlizsánt és a cukkinit meghámozom és kis kockákra vágom. A padlizsánkockákat megsózom, állni hagyom. Közben a hagymát felaprítom, a fokhagymát megtisztítom. Kevés olívaolajon megfuttatom a fokhagymát, rádobom a hagymát és üvegesre párolom. Ezalatt a padlizsánt egy kicsit kinyomkodom, hogy ne legyen kesernyés az íze. Majd a cukkinivel együtt a hagymára dobom, kicsit lepirítom. A feldarabolt paradicsomot ráteszem, sózom, borsozom. Ízlés szerint megszórom bazsalikommal, kakukkfűvel. Addig párolom, míg a paradicsom teljesen szétfő, és mártásjelleget kap. Ha kész, összekeverem a kifőtt pennével. Jól behűtöm, mert hidegen az igazi. Néha mozzarellát is adok hozzá!
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon fincsi tészta vacsora!
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
francesca
2014.07.22 23:59
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
cukkinit meghámozom, padlizsánkockákat megsózom, hagymát felaprítom, fokhagymát megtisztítom, kicsit kinyomkodom, cukkinivel együtt, hagymára dobom, feldarabolt paradicsomot, paradicsom teljesen, kifőtt pennével, mártásjelleget, bazsalikommal, megtisztítom, paradicsomot, összekeverem, megfuttatom, olívaolajon, kinyomkodom, mozzarellát, feldarabolt, kakukkfűvel, meghámozom, fokhagymát, felaprítom, cukkinivel, paradicsom, padlizsánt, Mediterrán, fokhagymát, padlizsánt, paradicsom, padlizsán, fokhagyma, megszórom, kesernyés, lepirítom, gerezd fokhagyma, szem paradicsom, csipet, hagyma, csipet bors, cukkini, padlizsán, csomag tészta Penne,
|
|
|
|
|