Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Narancsos-diós kuglóf recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 17 dg Ráma margarin
» 20 dg kristálycukor
» 3 tojás sárgája
» 2 tk frissen kicsavart naracslé
» 1/2dl tej
» 20dg liszt
» 1 tk sűtőpor
» 1 tk vaníliás cukor
» 10 dk dió
» 3 tojásfehérje
» 1 naracs reszelt héja
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A margarint kéz melegre melegítjük, és habosra keverjük.
Hozzáadjuk a cukrot és tovább habosítjuk.
Egyenként hozzákeverünk 3 tojás sárgáját.
A narancslét összeöntjük a tejjel.A lisztet átszitáljuk és összekeverjük, a sütőporral és a vaníliás cukorral.
A diót durvára összetörjük.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük.
A margarinos és lisztes keveréket összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a tejes narancslét,és a reszelt narancs héját.
Jól összekeverjük az egészet.
Lazán belekeverjük a felvert tojás habot és a diót.
Margarinnal kikent formában öntjük a masszát.
kb 160 fokos sütőbe 45 percig sütjük.
A formába hagyjuk langyosra kihűlni,rácsra borítjuk és megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés / tipp:

Csak akkor szeleteljük ha teljesen kihűlt.
Én zsírral és lisztel szoktam a formát kikenni!
Fogyasztható kb2 óra múlva
Jó étvágyat!
0 komment 3 ember kedveli lyceum
2012.08.10 22:10
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
narancslét összeöntjük, lisztet átszitáljuk, vaníliás cukorral, diót durvára, tojás fehérjét, tejes narancslét, reszelt narancs, felvert tojás, formába hagyjuk, formát kikenni, összedolgozzuk, összekeverjük, kristálycukor, összekeverjük, hozzákeverünk, tojásfehérje, belekeverjük, Fogyasztható, szeleteljük, porcukorral, átszitáljuk, összetörjük, összeöntjük, Margarinnal, habosítjuk, narancslét, sütőporral, narancslét, Hozzáadjuk, melegítjük, Hozzáadjuk, margarinos, megszórjuk, kicsavart, Egyenként, Narancsos, Ráma margarin, kristálycukor, tojás sárgája, frissen kicsavart naracslé, 20dg liszt, sűtőpor, vaníliás cukor, tojásfehérje, naracs reszelt héja,
Sertésflekken
0 komment 28 ember kedveli
Töltött sajtos kockák
0 komment 6 ember kedveli
Csokis meggyes
0 komment 17 ember kedveli
Banános Mákos
1 komment 1 ember kedveli
Sült banán
0 komment 2 ember kedveli
Pikáns sült csirke
0 komment 1 ember kedveli
Négercsók (ahogy én készítem)
0 komment 6 ember kedveli
Márványos süti
0 komment 19 ember kedveli
Kakaó torta
0 komment 4 ember kedveli
Füstölt heringes májkrém
0 komment 1 ember kedveli
Zöldbabos csirkecomb
0 komment 3 ember kedveli
Kolbászos lencseleves-ahogy én készítem-
0 komment 17 ember kedveli
Poharas reggeli desszert
0 komment 1 ember kedveli
Burgonyafánk zsemlemorzsával
0 komment 1 ember kedveli
Fűszeres rizzsel töltött szőlőlevél !
0 komment 4 ember kedveli
Házilag marinált lazac friss salátával és graten öntettel
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.