Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Részeges nyúl recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 nyúlgerinc
» 4 nyúlcomb
» 10 dkg füstölt szalonna
» 1 l savanykás vörösbor
» 2 sárgarépa
» 2 fej vöröshagyma
» 2 fehérrépa
» kakukkfű
» 2 babérlevél
» rozmaring
» só
» szemes bors
» A mártáshoz:
» 5 dkg margarin
» 1 evőkanál liszt
» 1 mokkáskanál mustár
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Karikákra vágjuk a zöldséget és a hagymát. A vörösborban a fűszerekkel ízesítve puhára főzzük, majd kihűtjük.

Lehártyázzuk és a szalonnával megtűzdeljük a nyúlhúst, a hideg páclével leöntve, hűvös helyen 2-3 napig állni hagyjuk.

A margarin felében megpirítjuk a pácléből kivett húst, és egy kevés átszűrt páclével puhára pároljuk.

A maradék margarinból a liszttel rántást készítünk, felengedjük annyi páclével, hogy sűrű mártást kapjunk. A mustárral meg a ribiszkezselével (vagy más pikáns ízű lekvárral) ízesítjük, ha kell, még megsózzuk.

Ezzel a mártással leöntve tálaljuk a pecsenyét, és burgonyakrokettet kínálunk hozzá.
Megjegyzés / tipp:

Más hússal is nagyon finom!
0 komment 7 ember kedveli barklara
2018.02.11 20:44
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
fűszerekkel ízesítve, szalonnával megtűzdeljük, hideg páclével, margarin felében, pácléből kivett, kevés átszűrt, maradék margarinból, liszttel rántást, mártással leöntve, ribiszkezselével, Lehártyázzuk, megtűzdeljük, felengedjük, megpirítjuk, vörösborban, fűszerekkel, vöröshagyma, szalonnával, margarinból, mokkáskanál, babérlevél, nyúlgerinc, mustárral, savanykás, sárgarépa, Karikákra, pecsenyét, készítünk, zöldséget, mártáshoz, mártással, rozmaring, lekvárral, megsózzuk, ízesítjük, nyúlgerinc, nyúlcomb, füstölt szalonna, savanykás vörösbor, sárgarépa, vöröshagyma, fehérrépa, kakukkfű, babérlevél, rozmaring, szemes bors, mártáshoz, margarin, evőkanál liszt, mokkáskanál mustár,
Babos káposztaleves
0 komment 5 ember kedveli
Májkrémes melegszendvics
0 komment 2 ember kedveli
Patisszonpogácsa...
0 komment 11 ember kedveli
Gyümölcsös keksz
0 komment 10 ember kedveli
Tejfölös-ecetes krumplisaláta
0 komment 3 ember kedveli
Spanyol gulyás.
0 komment 2 ember kedveli
Banános -túrós pite
0 komment 3 ember kedveli
Csirkemáj balzsamecetes málnával, sült paprikával
0 komment 1 ember kedveli
Pizza-csiga
0 komment 6 ember kedveli
Hotdog
0 komment 1 ember kedveli
Mesealmás
0 komment 3 ember kedveli
Szalonnás-sajtos csirkemáj
0 komment 26 ember kedveli
Almás krémes
1 komment 30 ember kedveli
Chilis sütötök leves
0 komment 1 ember kedveli
Zürichi gombás borjú, rösztivel !
0 komment 6 ember kedveli
Húsvéti különleges kuglóf
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.