Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Részeges nyúl recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 nyúlgerinc
» 4 nyúlcomb
» 10 dkg füstölt szalonna
» 1 l savanykás vörösbor
» 2 sárgarépa
» 2 fej vöröshagyma
» 2 fehérrépa
» kakukkfű
» 2 babérlevél
» rozmaring
» só
» szemes bors
» A mártáshoz:
» 5 dkg margarin
» 1 evőkanál liszt
» 1 mokkáskanál mustár
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Karikákra vágjuk a zöldséget és a hagymát. A vörösborban a fűszerekkel ízesítve puhára főzzük, majd kihűtjük.

Lehártyázzuk és a szalonnával megtűzdeljük a nyúlhúst, a hideg páclével leöntve, hűvös helyen 2-3 napig állni hagyjuk.

A margarin felében megpirítjuk a pácléből kivett húst, és egy kevés átszűrt páclével puhára pároljuk.

A maradék margarinból a liszttel rántást készítünk, felengedjük annyi páclével, hogy sűrű mártást kapjunk. A mustárral meg a ribiszkezselével (vagy más pikáns ízű lekvárral) ízesítjük, ha kell, még megsózzuk.

Ezzel a mártással leöntve tálaljuk a pecsenyét, és burgonyakrokettet kínálunk hozzá.
Megjegyzés / tipp:

Más hússal is nagyon finom!
0 komment 7 ember kedveli barklara
2018.02.11 20:44
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
fűszerekkel ízesítve, szalonnával megtűzdeljük, hideg páclével, margarin felében, pácléből kivett, kevés átszűrt, maradék margarinból, liszttel rántást, mártással leöntve, ribiszkezselével, Lehártyázzuk, megtűzdeljük, felengedjük, megpirítjuk, vörösborban, fűszerekkel, vöröshagyma, szalonnával, margarinból, mokkáskanál, babérlevél, nyúlgerinc, mustárral, savanykás, sárgarépa, Karikákra, pecsenyét, készítünk, zöldséget, mártáshoz, mártással, rozmaring, lekvárral, megsózzuk, ízesítjük, nyúlgerinc, nyúlcomb, füstölt szalonna, savanykás vörösbor, sárgarépa, vöröshagyma, fehérrépa, kakukkfű, babérlevél, rozmaring, szemes bors, mártáshoz, margarin, evőkanál liszt, mokkáskanál mustár,
Csirkemell őzgerincformában sütve
24 komment 476 ember kedveli
Korpás zsömle
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszos felhő
0 komment 1 ember kedveli
Csokis keksz
1 komment 8 ember kedveli
Boszorkány máglya
4 komment 47 ember kedveli
Paradicsomos rakott burgonya
0 komment 4 ember kedveli
Habcsók
1 komment 20 ember kedveli
Mojito-koktél
0 komment 11 ember kedveli
Burgonya-grácia
0 komment 2 ember kedveli
Sonkás-tökmagos bucik
0 komment 1 ember kedveli
Spagetti holland módra
0 komment 15 ember kedveli
Zöldséges tojásos rizs
0 komment 1 ember kedveli
Lencsefőzelék
0 komment 1 ember kedveli
Zöldborsós muffin
0 komment 1 ember kedveli
Tarkedli cseh fánk
1 komment 9 ember kedveli
Sajtkrémmel töltött pogácsa
0 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.