Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Részeges nyúl recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 nyúlgerinc
» 4 nyúlcomb
» 10 dkg füstölt szalonna
» 1 l savanykás vörösbor
» 2 sárgarépa
» 2 fej vöröshagyma
» 2 fehérrépa
» kakukkfű
» 2 babérlevél
» rozmaring
» só
» szemes bors
» A mártáshoz:
» 5 dkg margarin
» 1 evőkanál liszt
» 1 mokkáskanál mustár
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Karikákra vágjuk a zöldséget és a hagymát. A vörösborban a fűszerekkel ízesítve puhára főzzük, majd kihűtjük.

Lehártyázzuk és a szalonnával megtűzdeljük a nyúlhúst, a hideg páclével leöntve, hűvös helyen 2-3 napig állni hagyjuk.

A margarin felében megpirítjuk a pácléből kivett húst, és egy kevés átszűrt páclével puhára pároljuk.

A maradék margarinból a liszttel rántást készítünk, felengedjük annyi páclével, hogy sűrű mártást kapjunk. A mustárral meg a ribiszkezselével (vagy más pikáns ízű lekvárral) ízesítjük, ha kell, még megsózzuk.

Ezzel a mártással leöntve tálaljuk a pecsenyét, és burgonyakrokettet kínálunk hozzá.
Megjegyzés / tipp:

Más hússal is nagyon finom!
0 komment 7 ember kedveli barklara
2018.02.11 20:44
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
fűszerekkel ízesítve, szalonnával megtűzdeljük, hideg páclével, margarin felében, pácléből kivett, kevés átszűrt, maradék margarinból, liszttel rántást, mártással leöntve, ribiszkezselével, Lehártyázzuk, megtűzdeljük, felengedjük, megpirítjuk, vörösborban, fűszerekkel, vöröshagyma, szalonnával, margarinból, mokkáskanál, babérlevél, nyúlgerinc, mustárral, savanykás, sárgarépa, Karikákra, pecsenyét, készítünk, zöldséget, mártáshoz, mártással, rozmaring, lekvárral, megsózzuk, ízesítjük, nyúlgerinc, nyúlcomb, füstölt szalonna, savanykás vörösbor, sárgarépa, vöröshagyma, fehérrépa, kakukkfű, babérlevél, rozmaring, szemes bors, mártáshoz, margarin, evőkanál liszt, mokkáskanál mustár,
Töltött sertéslapocka töltött-sült burgonyával
0 komment 8 ember kedveli
Hamis somlói galuska
1 komment 6 ember kedveli
Epres-gesztenyés falatok
0 komment 1 ember kedveli
Olivier saláta
0 komment 2 ember kedveli
Nagyoncsokis brownie Ágnes :) módra
0 komment 4 ember kedveli
Abbahagyhatatlan csirke
1 komment 24 ember kedveli
Almás fánk lekvárral
0 komment 3 ember kedveli
Ananászos csirkemell mazsolás rizzsel
0 komment 9 ember kedveli
Zalai finomfalatok
0 komment 16 ember kedveli
Szalámis-sajtos tekercs
0 komment 4 ember kedveli
Rakott hús 2
0 komment 32 ember kedveli
Rántott hagymakarika
0 komment 5 ember kedveli
Bolgár sopszka saláta!
1 komment 3 ember kedveli
Bakonyi rőzse.
0 komment 10 ember kedveli
Fűszeres marhasült.
0 komment 1 ember kedveli
Sütőtök krémleves
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.