Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Részeges nyúl recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 nyúlgerinc
» 4 nyúlcomb
» 10 dkg füstölt szalonna
» 1 l savanykás vörösbor
» 2 sárgarépa
» 2 fej vöröshagyma
» 2 fehérrépa
» kakukkfű
» 2 babérlevél
» rozmaring
» só
» szemes bors
» A mártáshoz:
» 5 dkg margarin
» 1 evőkanál liszt
» 1 mokkáskanál mustár
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Karikákra vágjuk a zöldséget és a hagymát. A vörösborban a fűszerekkel ízesítve puhára főzzük, majd kihűtjük.

Lehártyázzuk és a szalonnával megtűzdeljük a nyúlhúst, a hideg páclével leöntve, hűvös helyen 2-3 napig állni hagyjuk.

A margarin felében megpirítjuk a pácléből kivett húst, és egy kevés átszűrt páclével puhára pároljuk.

A maradék margarinból a liszttel rántást készítünk, felengedjük annyi páclével, hogy sűrű mártást kapjunk. A mustárral meg a ribiszkezselével (vagy más pikáns ízű lekvárral) ízesítjük, ha kell, még megsózzuk.

Ezzel a mártással leöntve tálaljuk a pecsenyét, és burgonyakrokettet kínálunk hozzá.
Megjegyzés / tipp:

Más hússal is nagyon finom!
0 komment 7 ember kedveli barklara
2018.02.11 20:44
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
fűszerekkel ízesítve, szalonnával megtűzdeljük, hideg páclével, margarin felében, pácléből kivett, kevés átszűrt, maradék margarinból, liszttel rántást, mártással leöntve, ribiszkezselével, Lehártyázzuk, megtűzdeljük, felengedjük, megpirítjuk, vörösborban, fűszerekkel, vöröshagyma, szalonnával, margarinból, mokkáskanál, babérlevél, nyúlgerinc, mustárral, savanykás, sárgarépa, Karikákra, pecsenyét, készítünk, zöldséget, mártáshoz, mártással, rozmaring, lekvárral, megsózzuk, ízesítjük, nyúlgerinc, nyúlcomb, füstölt szalonna, savanykás vörösbor, sárgarépa, vöröshagyma, fehérrépa, kakukkfű, babérlevél, rozmaring, szemes bors, mártáshoz, margarin, evőkanál liszt, mokkáskanál mustár,
Mustáros-tejfölös sertésragu medvehagymás gombóccal
0 komment 6 ember kedveli
Húsgombóc paradicsommártásba
0 komment 4 ember kedveli
Mustáros, gombás csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Hideg túrótorta
0 komment 11 ember kedveli
Káposztasaláta
0 komment 8 ember kedveli
Makaróni tejszínes parajjal
0 komment 1 ember kedveli
Őszibarack-süti-
0 komment 15 ember kedveli
Egészben sült karfiol
1 komment 14 ember kedveli
Almás püspökkenyér
0 komment 5 ember kedveli
Vajon sült csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
CSERESZNYE TORTA
0 komment 5 ember kedveli
Reszelt karalábéleves
0 komment 3 ember kedveli
Joghurtos kenyér
0 komment 1 ember kedveli
Málnás kocka sütés nélkül
0 komment 15 ember kedveli
Pulykaragu májas burgonyagombóccal
0 komment 1 ember kedveli
Rántott fasírt
1 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.