Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét külön habbá verem. A sárgáját a cukorral és a vízzel alaposan felverem. Ezután keverem hozzá a lisztet és a sütőport. Végül a tojáshabot is óvatosan, több részletben, belekeverem a tésztába. Egy nagy gáztepsit kibélelek sütőpapírral és előmelegített sütőben, 200 fokon, tűpróbáig sütöm a piskótát. Ha kisült, félre teszem és kihűtöm. Óvatosan lehúzom a sütőpapírt róla. Kartonpapírból pillangó formát rajzolok és a piskótát, ez mentén körbe vágom. A leeső részekből lesz a teste, a csápjai és a szeme. A pudingot a szokásos módon elkészítem és a piskótára öntöm. Szép egyenletesen eloszlatom a tésztán. A puding tetejére kerül a díszítés, banánból, eperből, sárgabarackból. Erre jön a zselatin, hogy szép fényes legyen.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom! A gyerekek imádják!!
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
kicsidyya
2014.05.21 12:26
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojásokat szétválasztom, fehérjét külön, vízzel alaposan, nagy gáztepsit, sütőpapírt róla, leeső részekből, szokásos módon, piskótára öntöm, puding tetejére, gyerekek imádják, Kartonpapírból, sárgabarackból, előmelegített, szétválasztom, egyenletesen, sütőpapírral, belekeverem, zselatinpor, sütőpapírt, gyümölcslé, eloszlatom, tojáshabot, elkészítem, részletben, tűpróbáig, tojásokat, gáztepsit, piskótára, pudingpor, részekből, kibélelek, sütőport, óvatosan, Pillangó, tésztába, pillangó, tojás, kanál porcukor, kanál liszt, kanál, csomag sütőpor, pudingpor, gyümölcslé, zselatinpor, gyümölcs,
|
|
|
|
|
Bigos
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
|
|
|
|
|
Somlói
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
|
|
|
|
|